Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Verstappen: "Jeg er ikke længere leder af Formel 1-flokken"

Max Verstappen blev overskygget af McLaren-mændene i kvalifikationen til søndagens ungarske Grand Prix
Max Verstappen blev overskygget af McLaren-mændene i kvalifikationen til søndagens ungarske Grand PrixAFP
Max Verstappen indrømmer, at han ikke længere fører flokken i Formel 1, og føler, at han og Red Bull "er jægerne", efter at han kvalificerede sig som nummer tre til Ungarns Grand Prix bag McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri.

Den tredobbelte verdensmester og førende i serien har kun taget én pole position i seks Grand Prix'er, da Red Bulls greb om en betydelig præstationsfordel er gået i opløsning, og rivaliserende hold er kommet på niveau eller har overhalet dem.

Verstappen har taget 40 pole positions i sin karriere, men kun én - i Østrig - siden han dominerede de første løb i sæsonen ved at tage syv i træk, før hans periode blev brudt af Ferraris Charles Leclerc ved Monacos Grand Prix.

"Jeg elsker konkurrence," sagde han lørdag.

"Men jeg kan godt lide at være på toppen af konkurrencen. I øjeblikket føler jeg, at vi jagter de andre hold og har et par svære weekender."

"Jeg bakker ikke ud af en kamp, men det er bare en vanskelig situation, tror jeg."

På trods af hans faldende held i kvalifikationen er det lykkedes ham - uden mærkbar støtte fra den kæmpende holdkammerat Sergio Perez - at forblive en stærk konkurrent i løbene og starter søndagens konkurrence med en føring på 84 point foran Norris i kørernes titelræs.

Men Red Bull er begyndt at virke mere og mere pressede og desperate i forsøget på at forsvare deres titler, efterhånden som deres præstationsmæssige overlegenhed forsvinder, hvilket hollænderen indrømmede, da han hilste teamets store opgraderingspakke velkommen denne weekend.

"Lad os se," sagde han, da han blev spurgt om sine udsigter i løbet.

 "De sidste par løb har McLaren især været rigtig god i løbet, selv sammenlignet med kvalifikationen."

"I dag var det meget koldere end forventet, tror jeg, med skyerne og regnen, og i morgen bliver det en helt anden dag, så jeg håber bare, at det vil hjælpe os."

De skiftende vejrforhold har påvirket og påvirket de seneste resultater, da Mercedes vandt i Østrig og Storbritannien, men kæmpede i varmen på Hungaroring, hvor McLaren brillerede lørdag.

"Jeg prøvede," sagde Verstappen. "Hele weekenden har vi været en lille smule bagud, og jeg tror også, det var tilfældet i kvalifikationen.

"Jeg prøvede at gøre det så tæt som muligt, men desværre var det bare ikke nok.

'Spændt og tæt'

"Det er lidt svært at sige, hvorfor det er sådan, men jeg ville gerne have haft lidt mere greb, men det er der ikke i øjeblikket."

"P3 er stadig meget tæt på, men jeg håber bare, at bilen er god i løbet i morgen, og at vi i det mindste kan følge dem og se, hvad vi kan gøre der."

I en anspændt og tæt våd-tør-session lørdag var de otte bedste i kvalifikationen kun adskilt af en tiendedel af et sekund, og de tre bedste var inden for hundrededele af et sekund af hinanden.

Norris, 24, kørte sin bedste omgang på 1 minut og 15,227 sekunder og overhalede Piastri med 0,022 sekunder, hvilket efterlod Verstappen med tre hundrededele af et sekund på tredjepladsen foran Ferraris Carlos Sainz, som forlader teamet ved årets udgang, og den syvdobbelte mester Lewis Hamilton fra Mercedes, som skal erstatte ham.

Det var Norris' anden pole i fire løb og den tredje i hans spirende karriere, hvor han får erfaring med at køre i front i sit forsøg på at udfordre Verstappen, som  søndag forsøger at fuldføre et hattrick af ungarske sejre.

Hollænderen har ført titelkampen i rekordmange 51 løb i træk siden maj 2022 og er nummer tre i den samlede stilling med 61 sejre, efter Hamilton med 104 og Michael Schumacher med 91.