Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Myndighed varsler øget luftforurening i Paris en uge inden OL

Myndighed varsler øget luftforurening i Paris en uge inden OL
Myndighed varsler øget luftforurening i Paris en uge inden OLProfimedia
Der er for Frankrigs hovedstad, Paris, fredag varslet øget luftforurening.

Det oplyser Airparif, der måler luftkvaliteten i Paris.

Den besked kommer næsten en uge inden, at byen lægger hus til OL, der skydes i gang med åbningsceremonien 26. juli.

Airparif melder om "dårlig luftkvalitet" over det meste af regionen Île-de-France, som dækker Paris.

Der advares specifikt om et højt niveau af ozon, som kan være et skadeligt stof, når det befinder sig i luften omkring Jordens overflade.

Ozon er primært et resultat af den proces, der finder sted, når forurening fra biltrafik og industriel aktivitet reagerer med sollys.

Udmeldingen fra Airparif lander, otte dage inden åbningsceremonien finder sted. Den skal afholdes ved Sienen, som ligger centralt i Paris.

Luftkvaliteten i Paris har også tidligere været et samtaleemne i optakten til sommerens lege. Det samme har vandkvaliteten i Seinen, der har fyldt en del i de seneste måneder.

Det har fået flere politikere til på egen hånd at forsøge at bevise, at vandet er rent nok til, at der kan svømmes i det til OL.

Onsdag var det Paris' borgmester, Anne Hidalgo, der hoppede i vandet iført sort svømmedragt og -briller for at vise, at OL-atleterne trygt kan gøre det samme, når det bliver deres tur.

Tidligere på ugen udgav Respire, som er en fransk velgørenhedsorganisation med fokus på sundhed, en rapport om problemer med luftkvaliteten i Paris.

På i alt 112 udendørsbaner og andre steder, hvor der udøves sport, blev der konstateret problemer.

Undersøgelsen byggede på data fra Airparif, og konklusionen lød, at der på "størstedelen" af stederne var et forureningsniveau, der overstiger anbefalingen fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO).