Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Neuer stopper på landsholdet - den sidste verdensmester fra Rio går på pension

Manuel Neuer slutter sin karriere på det tyske landshold.
Manuel Neuer slutter sin karriere på det tyske landshold.Fabrice Coffrini/AFP
Manuel Neuer stopper sin karriere på det tyske fodboldlandshold efter 15 år som nummer et. Det meddelte den 38-årige onsdag via Instagram. Neuer havde ladet sin fremtid i DFB-trøjen stå åben efter EM på hjemmebane. Han er den sidste verdensmester fra 2014, der trækker sig tilbage fra landsholdet. Hans kontrakt med FC Bayern München løber frem til 2025.

"Alle, der kender mig, ved, at denne beslutning ikke var let for mig. Jeg har det rigtig godt fysisk, og selvfølgelig ville VM i 2026 i USA, Canada og Mexico have været meget attraktivt for mig," siger Neuer, der har spillet 124 landskampe: "Samtidig er jeg overbevist om, at det er det helt rigtige tidspunkt at tage dette skridt og koncentrere mig fuldt ud om FC Bayern München i fremtiden."

Han informerede landstræner Julian Nagelsmann om denne beslutning onsdag morgen "i en tillidsfuld og respektfuld samtale".

Neuers sidste landskamp var EM-kvartfinalen mod Spanien, som Tyskland tabte.

"Det var en fantastisk tid, som formede mig, og som jeg er meget stolt af", sagde Neuer, som var anfører for landsholdet i 61 landskampe:

"At vinde VM-titlen i 2014 og den særlige atmosfære under EM på hjemmebane i år er højdepunkter, som jeg er yderst taknemmelig for. Det var en ære for mig at være anfører for vores landshold indtil 2023. Jeg elskede at bære den tyske landsholdstrøje."