Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

NHL-ironman har ikke misset en kamp i næsten 13 år: Kan ramme 1.000 kampe i træk

NHL-ironman har ikke misset en kamp i næsten 13 år: Kan ramme 1.000 kampe i træk
NHL-ironman har ikke misset en kamp i næsten 13 år: Kan ramme 1.000 kampe i trækAFP
Skader er en del af livet som professionel idrætsudøver, så når man i over et årti ikke er gået glip af en kamp, er det noget, der hører til sjældenhederne. Det er dog lige netop, hvad 35-årige Phil Kessel har formået i NHL.

I La Liga er Iñaki Williams blevet kendt for altid at spille. 244 kampe i træk lyder stimen i øjeblikket på. I NBA var der AC Green, der spillede 1.192 kampe i streg i grundspillet, og i NFL startede den legendariske quarterback Brett Favre 297 kampe i træk. 

I NHL har de nu en ny ironman. Han hedder Phil Kessel, han er 35 år, og han har simpelthen ikke misset en eneste NHL-kamp siden 31. oktober 2009 - for altså næsten 13 år siden. 

Og da Phil Kessel, der spiller for Vegas Golden Knights, så skøjtede ud på isen natten mellem mandag og tirsdag i Golden Knights' opgør med Toronto Maple Leafs, var det NHL-kamp nummer 989 i træk for den erfarne amerikaner, der blev draftet helt tilbage i 2006 af Boston Bruins.

Dermed gik Kessel op på siden af Keith Yandle, der tidligere på året overtog rekorden fra Doug Jarvis, da Yandle i januar spillede kamp nummer 965 i streg. Keith Yandle indstillede dog sin karriere i september, og dermed har Phil Kessel altså udsigt til at blive eneejer af den vilde rekord. 

Svært nok at gennemføre bare én sæson

Faktisk kan Phil Kessel overtage rekorden allerede natten mellem tirsdag og onsdag, hvor Vegas Golden Knights støder sammen med San Jose Sharks - og allerede i november kan Kessel runde 1.000 kampe i træk, hvis han kan holde sig skadesfri. 

Netop skader plejer at sætte en stopper for den slags stimer, og det var da også en skulderskade, der holdt Kessel fra kamp for næsten 13 år siden. 

"Det er sjældent, man ser en spiller gennemføre en hel sæson, så det er ret imponerende, at han har gjort det så mange år i træk," fortæller Kessels holdkammerat Jack Eichel til NHL's officielle hjemmeside. 

Det er Phil Kessels første sæson i Las Vegas, efter han tidligere i karrieren har tørnet ud for først Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Pittsburgh Penguins og senest Arizona Coyotes, før han op til indeværende sæson skiftede til Vegas Golden Knights. 

Alt i alt har Phil Kessel spillet 1.211 NHL-kampe, hvor det er blevet til 958 point fordelt på 399 mål og 559 assists. I Kessels historiske kamp mod Maple Leafs natten mellem mandag og tirsdag blev det da også til en enkelt assist, i hvad der endte som en sejr på 3-1 til Golden Knights.