Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nok en sejr til fantastiske van Aert: Var nemmest bare at køre sin egen linje

Blot en enkelt gang i karrieren har Wout van Aert stået tilbage som samlet vinder af det traditionsrige Superprestige.
Blot en enkelt gang i karrieren har Wout van Aert stået tilbage som samlet vinder af det traditionsrige Superprestige.Profimedia
Sæsonsejr nummer syv kom lørdag i hus for belgiske Wout van Aert, da han uden de store problemer vandt Superprestige Gullegem foran sine landsmænd Eli Iserbyt og Michael Vanthourenhout. I den samlede stilling er Lars van der Haar nu blot et mulehår fra at kunne lade sig kåre som vinder.

En stor del af cyklecrossfeltet havde valgt at kigge bort fra lørdagens afdeling af Superprestige, den syvende af sin slags i denne sæson, for i stedet at fokusere på det benhårde World Cup-løb, der søndag skal køres i Zonhoven.

Der var ingen Mathieu van der Poel, der forleden klagede over rygproblemer, ligesom Tom Pidcock ligeledes ikke var til start efter britens styrt i Baal på nytårsdag. Heller ikke de to stærke belgiere Laurens Sweeck og Jens Adams, verdensranglistens nummer fire og syv, var på startstregen lørdag.

Til gengæld var den velsagtens allervarmeste rytter af dem alle mødt op, og efter lidt mere end en times ræs i glatte og svære forhold, var det lige netop ham, superstjernen Wout van Aert, der kunne fejre en sejr i Gullegem, hvor der siden 2018 er blevet kørt cyklecross på UCI-niveau.

Den 28-årige megastjerne skulle bruge nogle omgange på at skabe det afgørende hul, men da det først var skabt, var der til gengæld ingen som helst tvivl om, at belgieren, der på landevejen er holdkammerat med Jonas Vingegaard, ville tage førstepladsen i det vestlige Belgien lidt nord for Kortrijk.

Ville gerne have siddet på hjul i længere tid

I løbets første omgange fik en mindre gruppe skilt sig ud fra resten af det startende felt, hvor Wout van Aert naturligvis var med. Det var også europamester Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Eli Iserbyt, mens også den spanske mester, Felipe Orts, sad imponerende flot med og endda havde fronten på enkelte tidspunkter i løbet af de første par omgange.

Som løbet skred frem, blev gruppen dog splittet, og netop Felipe Orts kunne ikke holde det høje tempo, som han havde lagt ud med, mens Wout van Aert til gengæld så småt begyndte at indfinde sig helt i front af løbet, efter belgieren ellers havde startet løbet en anelse afventende.

”Jeg ville gerne have siddet på hjul i lidt længere tid, men det var faktisk bare sværere at sidde dernede. Efter noget tid tænkte jeg, at det ville være nemmere, hvis jeg selv kunne vælge mit spor,” kommer det fra Wout van Aert ovenpå sejren.

Og det gjorde han så, den profilerede belgier. Valgte sit eget spor, og det var åbenlyst det hurtigste af dem alle – eller også kørte han det blot hurtigere end alle andre – for der skulle ikke gå længe, før end van Aert havde hægtet landsmændene Vanthourenhout og Iserbyt af.

En god vinter med masser af succes

På samme måde havde Vanthourenhout og Iserbyt hægtet den hollandske mester, Lars van der Haar, af, men den bundrutinerede hollænder formåede at holde schweiziske Kevin Kuhn bag sig, hvorfor van der Haars ambitioner om den samlede sejr i Superprestige ikke led noget stort knæk.

Netop Vanthourenhout og Iserbyt er nærmeste forfølgere, og med deres placeringer som henholdsvis nummer tre og to lørdag, tilføjede de henholdsvis 13 og 14 point til deres totaler. Lars van der Haar fører dog den samlede stilling med sine 90 point mod Vanthourenhouts 84 og Iserbyts 83.

Med en enkelt runde tilbage af Superprestige, som først køres 11. februar i Middelkerke, skal det derfor gå meget galt, hvis ikke Lars van der Haar skal stå tilbage som samlet vinder af Superprestige for første gange i karrieren, efter fem gange tidligere at være sluttet på nederste trin på podiet.

Netop Superprestige lever som regel op til sit navn i sværhedsgraden, og derfor var Wout van Aert da også godt tilfreds med præstationen lørdag.

”De seneste to uger er gået rigtig godt. Jeg har vundet nogle gode sejre. Især her i Superprestige, hvor jeg altid har haft svært ved at vinde, som vi også så i Diegem. Men i den her vinter er det lykkedes for mig. Det er også første gang, jeg vinder i Gullegem, så det er jeg meget glad for,” lyder det fra den belgiske superstjerne.

Det var sæsonsejr nummer syv for Wout van Aert, der blot har været til start i 10 løb. Belgierens ringeste placering i denne sæson af cyklecross er således fortsat en andenplads. Kun van Aerts evige rival, hollandske Mathieu van der Poel, har slået belgieren, siden van Aert i starten af december indledte sin crosssæson.

Danske Gustav Wang var for tredje gang i januar til start i et belgiske cyklecrossløb, men for første gang som senior i et belgisk løb. Den 19-årige sjællænder sluttede som nummer 31, efter at være blevet pillet ud af løbet undervejs, da løbets forreste ryttere fik indhentet danskeren.

Top 10 i Superprestige Gullegem

1. Wout van Aert, 28 år, Belgien

2. Eli Iserbyt, 25 år, Belgien

3. Michael Vanthourenhout, 29 år, Belgien

4. Lars van der Haar, 31 år, Holland

5. Kevin Kuhn, 24 år, Schweiz

6. Quinten Hermans, 27 år, Belgien

7. Felipe Orts, 27 år, Spanien

8. Niels Vandeputte, 22 år, Belgien

9. Lander Loockx, 25 år, Belgien

10. Curtis White, 27 år, USA