Nordisk løb vil løfte svensk cykling og genskabe værtstrio
Oprindeligt skulle Sverige også have været værtsland, som det var tilfældet sidste år. Med få måneders varsel blev etapen fra Tanum til Strömstad aflyst på grund af økonomiske problemer.
Løbsdirektør Anders Eia Linnestad satser på, at udfordringerne er løst til næste år.
"Det er økonomiske udfordringer, der er hovedproblemet. Sverige har udfordringer med cykelsporten nu om dage, og vi håber, at vi sammen kan være med til at løfte Sverige lidt op igen".
"Vi må håbe, at der er nogle kommuner, der har mulighed for at være med økonomisk, så vi kan få det hele på plads", siger løbsdirektøren.
Forhandlingerne for næste år er stadig i gang.
"Vi er ikke helt i mål, men vi arbejder absolut for det og har gode planer for at få Sverige med igen. Det er absolut planen at fortsætte med tre lande", forklarer Anders Eia Linnestad.
Da Tour of Scandinavia i sin tid blev præsenteret, havde arrangørerne en ambition om at gøre det ti etaper langt. Det skulle være det hårdeste cykelløb på kvindernes World Tour, lød det.
I dag indser ledelsen, at det ikke er muligt.
"Vi talte om ti dage, men når man ser på, hvor stor udviklingen har været på damernes internationale kalender de sidste år, er der nok ikke plads til et løb, der er længere end seks dage", vurderer løbsdirektøren.
Den første udgave af Tour of Scandinavia begyndte sidste år i Danmark, mens løbet via Sverige bevægede sig op til afslutningen i Norge.
I år blev de første tre etaper kørt i Norge, mens to danske etaper afrundede løbet. Søndag sluttede det hele på dramatisk vis, da Cecilie Uttrup Ludwig vandt 5. etape i Haderslev og kom snublende tæt på den samlede sejr.
Næste år skal tilskuerne ikke forvente at se det hele blive afgjort på dansk jord.
"Vi vil nok variere fra år til år med de sidste etaper. I år slutter vi i Danmark, og så er det nok naturligt, at vi har de sidste i Norge næste år. Tanken er, at vi bytter rundt hvert år", siger Anders Eia Linnestad.