Norsk Arsenal-anfører roses til skyerne: Han er dirigenten i vores orkester

Norsk Arsenal-anfører roses til skyerne: Han er dirigenten i vores orkesterProfimedia
Den norske midtbanespiller Martin Ødegaard er helt ustyrlig hos topholdet Arsenal i denne sæson. På den sidste dag i 2022 leverede han igen en pragtkamp, da Arsenal øgede sit forspring i toppen af Premier League med udesejren på 4-2 over Brighton.

Arsenals 24-årige anfører scorede selv et flot mål til 2-0, og i anden halvleg lavede han en smuk assist, da Gabriel Martinelli øgede til 4-1.

"Martin havde nogle store øjeblikke. Han skaber ting i de rette øjeblikke", siger Arsenal-træner Mikel Arteta til BBC efter kampen.

Også offensivspilleren Bukayo Saka er fuld af lovord om nordmanden.

"Vores anfører er fantastisk. Han gør så meget for holdet. Han er dirigenten i vores orkester", lyder det fra Saka, der selv scorede til 1-0 i kampens blot andet minut.

Trods sin position på midtbanen er Ødegaard allerede noteret for syv ligamål i sæsonen.

Lørdag var det et af de flottere, da han efter et hjørnespark sendte bolden i hjørnet fra kanten af straffesparksfeltet.

"Jeg synes, at mit mål var flot. Jeg er glad, når jeg kan hjælpe holdet med mål og assist", siger Ødegaard.

Hans assist efter pausen var måske endnu smukkere. Midt på egen banehalvdel havde han noteret sig, at Martinelli tog et dybt løb fra midten af banen, og Ødegaard fandt ham med en præcis, flad aflevering.

"Jeg så, at der var meget bagrum, og vores fløje er meget hurtige", forklarer Ødegaard om sin femte Premier League-assist i sæsonen.

Med sejren fører Arsenal nu ligaen med syv point ned til nummer to, Manchester City, der lørdag måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Everton.

Men det går Arsenal ikke så meget op i, siger Ødegaard.

"Vi har fokus på os selv og ikke de andre hold. For os handlede det om at tage tre point, og det gjorde vi, selv om vi burde have kontrolleret kampen bedre til sidst."

Arsenals næste opgave er på tirsdag, når ligaens nummer tre, Newcastle, gæster Emirates Stadium.