Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Norsk landstræner udelukker ikke at Norge ville gøre det samme som Spanien

Norsk landstræner udelukker ikke at Norge ville gøre det samme som Spanien
Norsk landstræner udelukker ikke at Norge ville gøre det samme som SpanienProfimedia
Spanien blev beskyldt for at forære et mål væk i deres sidste gruppekamp ved EM. Norges landstræner Thorir Hergeirsson mener, at regelsættet muliggør, at den slags ting sker.

Der er fuld gang i kvindernes håndbold-EM. Slutrunden er gået ind i mellemrunde-fasen, som skal være med til at bestemme, hvem der går videre til finalerne.

Onsdag aften var der drama i kampen mellem Tyskland og Spanien i Gruppe D. Spanierne skulle for at gå videre, mens Tyskland stadig ville gå videre, hvis de maksimalt tabte med to mål.

Spanien vandt kampen med 23-21, hvilket betød, Tyskland og Spanien gik videre, mens Polen røg ud.

Efter kampen var der stort debat om, at spanierne smed bolden væk med vilje ved stillingen 23-20 og lod tyskerne reducere til 23-21 for at få Tyskland med i mellemrunden, som de jo er bedre end indbyrdes. Havde Spanien vundet med flere mål, så var Polen gået videre sammen med Spanien, men polakkerne havde i så fald været bedre indbyrdes end Spanien. Hvilket vil sige, at Spanien havde haft nul point med over til mellemrunden

Den norske landstræner Thorir Hergeirsson har efterfølgende udtalt til det norske medie VG, at disse ting sker, når de sidste gruppekampe ikke bliver spillet samtidig.

”Det handler om for hvert enkelt land at komme videre med flest mulige point”, fortæller Hergeirsson til VG.

Den norske landstræner afviste da heller ikke, da han blev spurgt ind til, om Norge havde gjort det samme i som Spanien, hvis de stod i en lignende situation.

”Jeg kan sige, at hvis vi havde været i samme situation og ikke havde gjort det, så var vi blevet kritiseret for det. Havde vi valgt at gøre det, så var vi måske også blevet kritiseret for det.”, siger Hergeirsson og fortsætter:

”Det er en gråzone, men reglerne inviterer til, at disse ting kan ske.”