Nu gælder det: De vigtigste spørgsmål før Tyskland - Danmark

Er Christian Eriksen klar?
Er Christian Eriksen klar?Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kampen mellem Tyskland og Danmark bliver en af de største danske kampe de senere år. De tyske værter er favoritter, men kan Danmark levere en overraskelse og gå videre til kvartfinalerne? - Vi kigger på nogle af de centrale spørgsmål forud for den vigtige kamp.

Hvor står de to mandskaber?

De tyske værter så gode ud i de første to kampe, som også endte med to sikre sejre over Skotland og Ungarn. I sidste gruppekamp mod Schweiz havde tyskerne dog problemer og sikrede sig først en uafgjort og førstepladsen i sidste minut. Dermed viste tyskerne også svaghedstegn - særligt på omstillinger.

Danmark har spillet tre forskellige kampe. Mod Slovenien var Danmark gode i de 45 minutter, hvor de både scorede og skabte chancer. I anden halveg gik danskerne dog ned. Mod England leverede danskerne en helstøbt indsats og var bundsolide i defensiven, pånær Victor Kristiansens blunder på Harry Kanes mål. Mod Serbien var danskerne gode på bolden i første halvleg, men faldt meget i niveau i de sidste 45 minutter.

Det positive for danskerne er, at de hævede deres niveau i kampen mod England, som mest minder om Tyskland.

Jonathan Tah fik gult kort mod Schweiz
Jonathan Tah fik gult kort mod SchweizJAVIER SORIANO/AFP

Hvem skal erstatte Jonathan Tah i det tyske forsvar?

Julian Nagelsmann skal løse et lille forsvarsproblem efter forsvarsspilleren Jonathan Tahs karantæne. Leverkusen-spilleren erstattes formentlig af Dortmund-stopperen Nico Schlotterbeck, som får sin 14. landskamp. Schlotterbeck var sidst i startopstillingen i september i 4-1-nederlaget mod Japan, som betød afslutningen på Hansi Flicks tid som landstræner.

Tah og Rüdiger har udgjort de to førstevalg på stopperpositionen i gruppespillet, men en karantæneramt Tah og en tvivlsom Rüdiger kan skabe problemer for Nagelsmann. Selv om  Rüdiger efter alt at dømme er klar til kampen mod Danmark efter en mindre muskelskade, så kan de potentielle afløsere enten være: Stuttgarts Waldemar Anton eller Robin Koch. Alternativt kan Emre Can blive sat ned i bagkæden.

Hvordan ser de indbyrdes opgør ud?

Alle danskere enten husker EM 1992 eller har hørt de mange fortællinger om den magiske aften i Göteborg, hvor Danmark vandt EM med en 2-0-sejr over Tyskland.

Danmark har mødt tyskerne seks gange siden triumfen i 1992, og det er faktisk med et dansk overtag. Danmark har vundet to gange, Tyskland har vundet én gang og tre kampe er endt uafgjort. Det skal dog nævnes, at den eneste betydende kamp blev vundet af tyskerne ved EM i 2012, hvor danskerne tabte 2-1 i gruppespillet.

Den seneste kamp var en testkamp umiddelbart før EM i 2021, som endte 1-1.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Havertz eller Füllkrug: Hvem starter på toppen?

Efter mål som indskifter mod Skotland og Schweiz er der mange, der gerne vil se Niclas Füllkrug i startopstillingen. Nagelsmann har foretrukket Kai Havertz indtil videre, og det virker dog ikke særlig sandsynligt, at han vil udelade Kai Havertz fra startopstillingen, især fordi den offensive Arsenal-spiller bestemt har leveret i turneringen indtil videre.

Det kan dog være, at Havertz får en plads på den offensive midtbane, så Füllkrug kan indtage pladsen som angriber. I så fald vil Florian Wirtz være i fare for at blive bænket.

Kan Dortmund være en fordel for Tyskland?

Lørdagens kamp mod Danmark bliver Tysklands 20. landskamp i Dortmund, som blev bygget til VM i 1974. Det tyske landshold har nok ikke noget imod placeringen. Tyskland har nemlig kun tabt én gang i de 20 kampe i Dortmund. Nederlaget var dog et hårdt et af slagsen, da det faldt i semifinalen ved VM på hjemmebane i 2006. Her tabte de 2-0 til Italien efter forlænget spilletid.

I alt er det blevet til 15 sejre, tre uafgjorte og et nederlag for det tyske landshold i Dortmund. 'Die Mannschaft' har aldrig lukket et mål ind før pausen på Westfalenstadion i Dortmund.

Bliver Eriksen klar?

Danmarks bedste spiller i turneringen har været den rutinerede midtbanespiller Christian Eriksen. Manchester United-spilleren har bundet det danske spil sammen på glimrende vis, og udover hans mål mod Slovenien, så er han også kommet frem til flere fine chancer.

Derfor er det også vigtigt for Danmark, at Eriksen bliver klar til ottendedelsfinalen mod Tyskland. Midtbane-dirigenten har døjet med maveproblemer og deltog ikke i træningnen fredag. På fredagens pressemøde fortalte landstræner Kasper Hjulmand dog, at han regnede med, at Eriksen bliver klar.

Kampen mellem Tyskland og Danmark starter klokken 21:00, og du kan følge den her.