Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nuri Sahin annonceret som Edin Terzics afløser i Borussia Dortmund

Sahin træder ind i sin anden managerrolle
Sahin træder ind i sin anden managerrolle AFP
Borussia Dortmund har annonceret, at Nuri Sahin (35) bliver forfremmet, for at erstatte Edin Terzic som cheftræner i klubben.

Det blev annonceret torsdag, at Terzic var trådt tilbage fra sin stilling og sammen med klubben havde besluttet, at det var tid til forandring efter at have ført dem til Champions League-finalen.

Hans opsigelse kom tydeligvis ikke som nogen overraskelse, da Sahin blev annonceret som hans afløser blot en dag senere og underskrev en aftale, der løber frem til sommeren 2027.

"Det er en stor ære for mig at være træner for Borussia Dortmund. Jeg vil gerne takke alle ansvarlige i klubben for den tillid, de har vist mig. Jeg ser virkelig frem til min rolle i BVB. Fra første dag vil vi gøre alt med en masse energi og passion for at opnå den størst mulige succes," siger Nuri Sahin.

Det bliver Sahins anden ledende rolle i fodbold, idet den tidligere Dortmund-spiller tidligere har stoppet sin spillerkarriere midt i en sæson i den tyrkiske klub Antalyaspor for at overtage posten som cheftræner.

Han forblev i den stilling indtil udgangen af 2023, hvor han forlod den for at blive Terzics assistent i Dortmund.

"Vi er meget glade for, at vi kan overdrage ansvaret som cheftræner til en repræsentant for den yngre generation i Nuri Sahin," siger sportsdirektør Lars Ricken.

"Han har forberedt sig på en trænerkarriere i de sidste par år og vil påtage sig sin nye rolle med stort engagement og fortsætte med at udvikle vores hold. Som tidligere holdkammerater vil vi arbejde sammen med tillid og ambition. Nuri kender klubben, dens ansatte og BVB's DNA både som spiller og som assistenttræner. Vi er overbeviste om, at Nuri er den rigtige træner for os."

"Nuri Sahin var med til at føre vores hold til finalen i UEFA Champions League i sidste sæson. Han ved fra sin egen erfaring som spiller og som assistenttræner, hvordan BVB fungerer - og frem for alt, hvordan succes fungerer. Takket være sin naturlige autoritet og ekspertise har han meget god adgang til vores hold og ved, hvad vi skal arbejde med sammen," siger BVB's sportsdirektør Sebastian Kehl og tilføjer: "Nuri nyder vores absolutte tillid, han har vores fulde støtte."