Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Officielt: Tysk superstjerne skifter til Aalborg Haandbold

Aalborg Håndbold henter den tyske stjernespiller Juri Knorr
Aalborg Håndbold henter den tyske stjernespiller Juri KnorrProfimedia
Efter lang tids spekulation er det nu officielt at den tyske playmaker og landsholdsspiller, Juri Knorr fra Rhein Neckar Löwen skifter til Aalborg Haandbold.

24-årige Juri Knorr, der i øjeblikket spiller i den tyske Bundesliga-klub Rhein-Neckar Löwen, spillede som ung i VfL Bad Schwartau inden første seniorklub blev HSG Ostsee N/G, hvorfra turen i 2018 gik videre til Barcelona. Her var Knorr i én sæson inden han vendte retur til Bundesligaen og GWD Minden i to sæsoner, hvorefter klubadressen siden 2021 har heddet Mannheim og Rhein-Neckar Löwen.

På landsholdsplan har Knorr for alvor slået sit navn fast de seneste par år. Ved VM i 2023 blev han valgt til turneringens All-Star-hold og opnåede en tredjeplads på turneringens topscorerliste med 53 mål, mens han samtidig toppede assistlisten med 52 målgivende afleveringer.

Samme år blev det også til kåringen som mest værdifulde spiller ved den tyske Final4 pokalturnering, samt hæderen som bedste mandlige spiller ved German Handball Awards.

Ved EM-slutrunden i januar i år var Knorr atter at finde på All-Star holdet, mens han senest ved OL i Paris spillede en nøglerolle i Tysklands vej til finalen og sølvmedaljerne, hvilket også blev belønnet med en plads på All-Star holdet for turneringen.

"Som flere sikkert ved har vi en vision om at blive verdens bedste håndboldklub og at vinde EHF Champions League. Derfor søger vi også løbende at tilføje de bedste spillere og jeg er ikke i tvivl om, at Juri Knorr er en profil der vil forstærke os fra næste sommer."

"Hans meritter taler for sig selv og selvom han allerede har opnået meget, er han også en spiller der endnu har sine bedste år foran sig. Juri har et unikt blik for spillet, men er samtidig også særdeles målfarlig, så vi er ikke i tvivl om, at han vil kunne løfte vores spil og niveau til nye højder", siger Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen.

For Juri Knorr var valget af Aalborg Håndbold som ny klub ganske indlysende, også selvom det normalt er danske håndboldspillere der tager til Tyskland – og ikke omvendt.

"Jeg er meget glad for og stolt af at komme til en klub som Aalborg Håndbold, der har en flot historie, er regerende danske mestre og ikke mindst en af hovedkandidaterne til Champions League-titlen."

"Jeg har også bidt mærke i, at mange dygtige spillere er kommet til den danske liga gennem de seneste år og jeg synes, at ligaen har mange dygtige og ”bold-kloge” spillere, samt et generelt højt niveau."

"Inden jeg traf beslutningen, har jeg talt med både trænere og ledere i klubben, samt andre spillere, blandt andet Lukas Nilsson, der alle roser både klubben og byen. Så jeg har en rigtig god fornemmelse og glæder mig meget til at blive en af del af det hele fra næste sommer", siger Juri Knorr.