Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

OL 2024 Live Tracker: Danmark ydmyger Frankrig, Tauson-kamp udsat. Axelsen videre

Opdateret
Mikkel Bjerg kører sig til en tiendeplads på enkeltstarten.
Mikkel Bjerg kører sig til en tiendeplads på enkeltstarten.AFP
Efter en vanligt pompøs åbningsceremoni i Paris i går, så er det nu for alvor tid til, at de mange konkurrencer skal sættes i gang i Paris. Dagen skydes i gang for de danske atleter med Sverri Nielsen i roning samt Helena Rosendahl Bach i 100 m butterfly, inden det senere står på enkeltstart i cykling samt et decideret håndboldbrag mellem Danmark og Frankrig, der som bekendt slog netop danskerne i den seneste EM-finale.

Kl. 23.09 - Det har været en sand jubelaften for dansk badmonton på førstedagen for badminton turneringen. og Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen afrundede den på fornemste vis mod det amerikanske par Vinson Chiu og Joshua Yuan, som de besejrede 21-13, 21-16.

Kl. 22.36 - Danmark fik en fantastisk åbning på herrernes olympiske håndboldturnering, da man foran en fransk heksekedel i Paris besejrede de franske OL-værter med 37-29 og dermed fik hævn for nederlaget i EM-finalen i januar i Köln.

Kl. 22.06 - Viktor Axelsen fik en temmelig ubesværet åbning på OL, da han besejrede den nepalesiske spiller Prince Dahal med cifrene 21-8, 21- 6.

Kl. 21.47 - Jonathan Groth er videre til anden runde i herrernes bodtennisturnering, da han besejrede Luka Mladenovic fra Luxembourg i fire sæt.

Kl. 21.29 - Maiken Fruergaard og Sara Thygesen skabte en sensation i deres første kamp i damedouble ved OL, da de besejrede verdesnranglistens nr. 2 fra Korea, Baek Ha Na og Lee So Hee med cifrene 21-18, 9-21, 21-14

Kl. 20.57 - Mikkel Hansen er med fra start i Danmarks kamp mod Frankrig i herrernes håndboldturnering. 

Landstræner Nikolaj Jakobsen har valgt de syv spillere, der starter på banen.

Emil Nielsen, målvogter

Emil Jakobsen, venstre fløj

Simon Pytlick, venstre back

Mikkel Hansen, playmaker

Mathias Gidsel, højre back

Niclas Kirkeløkke, højre fløj

Magnus Saugstrup, streg

Kl. 20.37 - Trods udvisningen til Knorr lykkedes det meget overraskende tyskerne at køre en sejr på 30-27 i land og det var tyskernes første sejr over Sverige i en betydningsfuld håndboldkamp i otte år.

Kl. 20.23 - Canadas kvindefodboldhold er blevet trukket seks point fra OL-turneringen, og træner Bev Priestman er blevet udelukket i et år, efter at have indrømmet, at de havde brugt droner til at udspionere deres modstandere de sidste par år.

Kl. 19.48 - Tysklands stjerne Juri Knorr er blevet vist ud i Tysklands kamp mod Sverige i herrernes håndboldturnering ved OL. Og det er såmænd det danske dommerpar med Mads Hansen og Jesper Madsen, der har truffet beslutningen, efter de så videomaterialet igennem.

Den tyske stjerne Juri Knorr så rødt i kampen mod Sverige
Den tyske stjerne Juri Knorr så rødt i kampen mod SverigeProfimedia

Kl. 19:03 - I herrernes fodboldturnering har Ægypten sikret en snæver 1-0 sejr over Uzbekistan og er dermed tæt på at sikre en billet til kvartfinalen mens Ukraine fik deres første points i turneringen med en sidste-minuts sejr over Marokko. 

Kl. 18:27 - Natsumi Tsunoda har sikret Japans første guldmedalje ved legene ved at slå Mongoliets Baasankhuu Bavuudorj og vinde kvindernes judotitel i vægtklassen under 48 kg.

Kl. 18.07 - Remco Evenepoel, der i forvejen er verdensmester i enkeltstart, er nu også ny olympisk mester, og Mikkel Bjerg fik lige præcis klemt sig med i top-10! Mattias Skjelmose sluttede to sekunder bag Bjerg, hvilket rakte til en 14. plads.

Slutfacit
SlutfacitEnetpulse

Kl. 17.50 - Mikkel Bjerg er kommet i mål i den sjettebedste tid endnu, men der er nogle store kanoner, der mangler at komme i mål, så hans forhåbning om at ende i top-10 ser desværre ud til at være blot en forhåbning. Æv.

Kl. 17:27 - Spanien og Argentina har hentet sejre i mændenes fodboldturnering og vundet begge deres kampe med 3-1 mod henholdsvis Den Dominikanske Republik og Irak. Alex Baena scorede og spillede i det hele taget strålende for Spanien.

Spaniens sejr betyder, at de allerede har sikret sig en plads i kvartfinalen. Og lige nu går Ukraine mod Marokko og Usbekistan mod Egypten i gang. 

Kl. 17.15 - Så er Mikkel Bjerg også sendt ud på enkeltstartsruten som sidste dansker. 

Kl. 16.55 - Matthias Skjelmose sendes nu ud på enkeltstartsruten som første dansker. Lad os krydse fingre for, at der forekommer færre styrt hos herrerne, men det er desværre nok sandsynligt.

Skjelmose har dog på forhånd sagt, at han vil prøve at holde sig fra bremsen.

Læs mere om det her

Kl. 16.45 - Frankrig får følgeskab af Fiji i rugby sevens-finalen, efter at de viste sig at være for stærke for Australien i deres 31-7-sejr i semifinalen.

Kl. 16.05 - Cecilie Uttrup Ludwig skal tilses af en læge efter sit styrt under enkeltstarten. Hun fortæller til B.T, at hun havde svært ved at træde rundt med sit venstre ben efter styrtet, der skete i et sving, og medførte at blodet flød fra selvsamme ben.

Og hun var mildest talt ikke den eneste, der skred ud undervejs i en spejlglat enkeltstart, hvor australske Grace Brown tog guld, mens engelske Anna Henderson tog sølv.

Slutstilling
SlutstillingEnetpulse

Kl. 16.00 - Det udbredte og tilsyneladende uendelige regnvejr i Paris har medført, at Clara Tausons kamp, fra at være blevet udskudt flere gange, nu først skal spilles i morgen.

Kl. 15.35 -  Novak Djokovics jagt på sit første OL-guld fik en mærkværdig start lørdag eftermiddag, da han besejrede australske Matthew Ebden i første runde.

36-årige Ebden har ikke spillet en singlekamp i over halvandet år, da han normalt udelukkende fokuserer på double, hvor han er blandt verdens bedste.

Det kunne i allerhøjeste grad ses i kampen, som førsteseedede Djokovic vandt 6-0, 6-1.

Djoko gik videre
Djoko gik videreAFP

Også andenseedede Carlos Alcaraz kom sikkert fra land i første runde. Mod libanesiske Hady Habib, der ligeledes kun skulle have spillet double, men kom med i single på et afbud, vandt spanieren 6-3, 6-1.

Kl. 15.30 - Verdensmestrene fra Tyskland har fået en god start på deres olympiske basketballturnering for mænd, da de slog Japan med 97-77. Franz Wagner fra Orlando Magic spillede en hovedrolle og scorede 22 point for sin nation.

Også anføreren, pointguarden Dennis Schröder fra Brooklyn Nets, storspillede og stod for 13 point og 12 assists.

Dennis Schröder
Dennis SchröderAFP

Kl. 15.22 - Cecilie Uttrup Ludwig er kommet i mål i bedste tid!

Uttrup Ludwig undervejs på sin tidskørsel
Uttrup Ludwig undervejs på sin tidskørselAFP

Kl. 15.05 - Vi fik en forskrækkelse før, da Cecilie Uttrup skred ud i et sving på den mildest talt sløjt asfalterede rute. Heldigvis slap danskeren med skrækken, og har indtil videre den indtil videre tredjebedste tid!

Kl. 14.40 - Cecilie Uttrup Ludwig er netop rullet ud på de regnvåde veje i Paris. Emma Norsgaard Bjerg slippes løs på selvsamme veje kl. 14.58.

Kl. 14:02 - Iga Swiatek, som er verdens nr. 1 og storfavorit til at vinde guld i kvindetennis, fik sig lidt af en forskrækkelse i Paris, men polakken endte med at slå rumænske Irina-Camelia Begu 6-2, 7-5 og dermed gå videre til anden runde.

Kl. 13.50 - Kl. 14.30 er vi klar til kvindernes enkeltstart i cykling, hvor Danmark er repræsenteret ved Cecilie Uttrup Ludwig og Emma Norsgaard Bjerg.

Kl. 13.20 - Den første kamp i mændenes basketball er netop afsluttet, hvor Australien vandt over Spanien med 92-80. I mændenes hockeyturnering vandt Storbritannien 4-0 over Spanien i deres første gruppekamp, mens Belgien vandt 2-0 over Irland.

Kl. 12.47 - De danske svømmere på 4x100 meter fri lander kun på en 11.plads, og da det er de otte bedste, der går i finalen, blev det desværre til en nitte for Julie Kepp Jensen, Signe Bro, Martine Damborg og Elisabeth Sabroe Ebbesen.

Kl. 12.43 - Egyptens håndboldherrer vinder med 35-32 over Ungarn. Dermed er de indtil videre i spidsen for Danmarks gruppe.

Kl. 12.40 - De fire, danske svømmere har netop færdiggjort deres indledende heat i 4x100 meter fri. Det blev desværre kun til en femteplads i tiden 3:39,52, og derfor hænger en finaleplads indtil videre i en lidt tynd tråd.

Resultat
ResultatEnetpulse

Kl. 12.25 - Clara Tausons kamp mod Bianca Andreescu bliver ikke spillet foreløbigt. Regnen høvler endnu en gang ned over Paris, som det var tilfældet under åbningsceremonien i går, og i skrivende stund ventes danskeren ikke at komme i aktion før omkring klokken 15.00.

Kl. 12.15 - Rudy Fernandez, 39-årig spansk landsholdsspiller i basketball, har indfriet det løfte, han gav sin afdøde far. Han deltager nemlig i De Olympiske Lege i Paris, hans sjette i alt. Det er historisk, for hans optræden mod Australien i dag gør ham til den første basketballspiller nogensinde, der har deltaget i seks udgaver af olympiaden.

Kl. 12.00 - Så er de første guldmedaljer ved OL uddelt: De går til Kina, der har vundet i disciplinen 10 m luftriffel, mixed event.

Kl. 11.37 - Den italienske højdespringer Gianmarco Tamberi mistede tilsyneladende sin vielsesring, mens han viftede med flaget under åbningsceremonien på Seinen. Il Messaggero rapporterer, at ringen gled af den 32-åriges våde hånd og faldt i floden.

Den olympiske mester fra Tokyo førte an i den italienske delegation sammen med fægteren Arianna Errigo. Efter tabet siges en vandpolospiller at have lavet en video til Tamberis kone for at bevise, at uheldet var ufrivilligt. Tamberi kommer ikke i aktion igen i Paris før kvalifikationsrunden den 7. august. Medaljerne bliver uddelt den 10. august.

Kl. 11.30 - Næste danskere i aktion er Julie Kepp Jensen, Signe Bro, Martine Damborg og Elisabeth Sabroe Ebbesen, der kl. 12.15 skal svømme deres indledende heat i 4x100 meter fri. 

Kl. 11.20 - Som frygtet var Helena Rosendahl Bachs tid ikke god nok til at nå semifinalen i 100 m butterfly, da hun ender som nummer 20 sammenlagt. Retfærdighedsvis skal siges, at det ikke er hendes yndlingsdisciplin.

Hør hende fortælle om hendes ambitioner for OL her:

Kl. 11.07 - Helena Rosendahl Bach vandt sit heat i tiden 58.45, men vi må afvente resultaterne fra de tre andre heats, før det vides, om det er nok til at gå videre som en af de 16 bedste. 

Resultat
ResultatEnetpulse

Kl. 11:06 - Den første medalje ved OL 2024 i Paris er gået til Kasakhstan! De vandt bronzekampen i 10 m luftriffel mixed event da de slog Tyskland med 17-5.

Kl. 11.05 - I herrenes håndboldturnering har Spanien fået sig en fin start, da de slog Slovenien med 25-22. De var ellers bagud ved pausen, men fik vendt skuden i anden halvleg.

Kl. 10.40 - Næste dansker på scenen er Helena Rosendahl Bach, der svømmer indledende heat i 100 meter butterfly med start kl. 11.00

Kl. 10.10 - Sverri Nielsen var som forventet ganske suveræn i sit indledende heat ved OL i singlesculler. Han vandt dette med tre sekunder ned til nummer to, og dette endda selvom han lukkede lidt af dampen af kedlerne til sidst. Han står dermed i kvartfinalen, der finder sted på tirsdag.

Resultatet
ResultatetEnetpulse

Og den omtalte ryg, der har været problemer med i optakten til legene, så særdeles stærk ud undervejs. Fin start på OL.

Kl. 10.00 - Herrenes del af tennisturneringen byder på indtil flere kampe, det er værd at holde øje med, selvom Danmark desværre må undvære Holger Rune.

Vi har samlet et par af de opgør her:

Det danske herrehåndboldlandshold spiller kl. 21.00 mod verdens måske nok bedste hold, Frankrig.

Forinden har vi taget en snak med veteranen Henrik Møllgaard om de daglige rutiner ved et OL, hans egen (mangel på) tvivl om, hvorvidt han ville blive udtaget til sit tredje OL, og om at se yngre spillere end ham trække stikket på landsholdet.

Det kan du læse her:

Vi har også haft lejlighed til at tale med Rasmus Lauge om endelig at være med til OL igen, efter at have gået glip af de seneste, to udgaver på grund af skader. Han forholder sig også til at lægge skadesfrygten mentalt på hylden samt at skulle møde mægtige Frankrig allerede i første kamp.

Læs interviewet med Lauge her:

En af de mest populære sportsgrene ved OL er herrenes basketball-turnering. USA er som altid store favoritter til at tage guldet, men dette OL byder faktisk på indtil flere "dark horses" i form af mindre hold, der indeholder gigant-stjerner, såsom Serbiens Nikola Jokic, Canada med Shai Gilgeous-Alexander og Grækenlands Giannis Antetokounmpo.

Vi har samlet et lille overblik over de største stjerner fra holdene ved OL her:

Kl. 9.55 - Der bliver ikke lige så meget freestyle i dagens program ved OL, som man kunne have håbet på. Det langvarige regnvejr har nemlig udskudt afviklingen af kvalifikationen til finalen i Skateboarding. Banen, det skulle foregå på, er aktuelt mere egnet til surfboards, så kvalifikationen kommer nu til at finde sted mandag.

 

Fuldt dansker-program og hvor du kan følge dem:

09.30 Ridning, military (m): Peter Flarup (TV 2)

10.00 Roning, M1x (m), indledende heat: Sverri Nielsen (TV 2)

11.00 Svømning, 100 m butterfly (k), indledende heat: Helena Rosendahl Bach (DR1/DRTV)

12.15 Svømning, 4x100 m fri (k), indledende heat: Julie Kepp Jensen, Signe Bro, Martine Damborg, Elisabeth Sabroe Ebbesen (DR1/DRTV)

13.30 Tennis, single 1. runde (k): Clara Tauson - Bianca Andreescu. Tidspunkt for kampstart er vejledende. (DR2/DRTV)

14.30  Cykling, enkeltstart (k): Cecilie Uttrup Ludwig og Emma Norsgaard Bjerg (DR1/DRTV)

16.30  Cykling, enkeltstart (m): Mattias Skjelmose og Mikkel Norsgaard Bjerg (DR1/DRTV)

20.20 Badminton, gruppespil, double (k): Baek/Lee - Fruergaard/Thygesen (TV 2)

20.25 Svømning, 4x100 m fri (k), finale: Potentiel dansk finale-deltagelse (DR2/DRTV)

20.45 Bordtennis, single 1. runde (m): Jonathan Groth - Luka Mladenovic (DR2/DRTV)

21.00 Håndbold, gruppespil (m): Danmark-Frankrig (DR1/DRTV)

21.10 Badminton, gruppespil, single (m): Viktor Axelsen - Prince Dahal (TV 2)

22.00 Badminton, gruppespil, double (m): Astrup/Skaarup Rasmussen - Chiu/Yuan (TV 2)