Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

OL-marathonløberen Abdi Ulad får fire års karantæne: "Jeg tager min straf"

Opdateret
Abdi Ulad er blevet sat i karantæne fra professionel løbevirksomhedi de næste fire år af DIF.
Abdi Ulad er blevet sat i karantæne fra professionel løbevirksomhedi de næste fire år af DIF.Profimedia
Abdi Ulad er blevet tilkendt fire års karantæne efter at være blevet testet positiv for brugen af det forbudte stof trimetazidin. Det udmelder Dansk Idrætsforbund (DIF) mandag. Afgørelsen kan ankes.

Det er ikke nemt at blive far. Og en måde at opretholde nattesøvnen på, var ifølge Abdi Ulad at indtage nogle piller, der indeholdt trimetazidin.

Det er et stof, der normalt bruges mod især hjertesygdomme, tinnitus og svimmelhed, da det kan stabilisere blodtrykket. Det er dog også et stof, der er vurderet til at være gavnligt for sportsudøvere, der har langvarigt tryk på kedlerne, og dermed er det på dopinglisten.

Da Ulad havde store problemer med at få balancen mellem søvn, restitution og træning til at gå op i sin nye rolle som far, så erhvervede han sig sig pillerne i et forsøg på at få den kabale til at gå op.

Så da der var et uanmeldt besøg på Ulads bopæl i september 2022, måtte han krybe til korset og indrømme, at han havde indtaget piller indholdende trimetazidin.

Derfor er han nu blevet idømt fire års karantæne fra al løbevirksomhed under Danmars Idrætsforbund.

Trimetazidin er oprindeligt udviklet tilbage i 1970'erne, men det kom først på dopinglisten hos WADA ( Det internationale anti-dopingbureau) i 2014.

Dommen kan ankes, men da Ulad blankt har erkendt at have indkøbt og indtaget pillerne, og dopingnævnet derfor nemt kan vurdere, at indtaget er sket med forsæt, så er det tvivlsomt, at en eventuel anke vil have nogen form for effekt.

Han har også tidligere meldt ud, at han vil tage den straf, som han ville blive tilkendt, med åben pande.

"Det er vigtigt for mig at fortælle, at jeg aldrig tog pillen for at vinde et løb, for at snyde eller for at lyve over for nogen. Jeg tog pillen, fordi jeg var kommet så langt ud, at jeg ikke kunne klare situationen selv længere", skrev Ulad på sin Facebook-profil i forbindelse med sagen.

Ulad kom til Danmark som somalisk flygtning som 11-årig og har deltaget ved OL i både 2016 og 2020. Ved sidstnævnte løb han i mål som nummer 23 ud af de 76, der gennemførte løbet.

Om DIF’s dopingnævn:

Dopingnævnet er et uafhængigt og uvildigt nævn, som vælges af DIF’s repræsentantskab og består af en formand, to andre medlemmer samt to suppleanter

Omtaler