Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

OL-skuffelse piner stadig fransk håndbold-legende: Sport ender ikke altid lykkeligt

Valentin Porte i en kamp for Montpellier mod Limoges.
Valentin Porte i en kamp for Montpellier mod Limoges.Profimedia/ČTK / imago sportfotodienst / Valentina Claret
Den franske håndboldprofil Valentin Porte fortæller i et interview med Flashscore's franske version, at skuffelsen ved OL, hvor værtsnationen meget overraskende tabte til Tyskland i kvartfinalen, stadig gør ondt.

Frankrig så ud til at have den ene ben i semifinalen, da man førte med ét mål mod tyskerne i den afgørende slutfase i kvartfinalen, men en kæmpe fejl af Dika Mem fem sekunder før tid førte til tysk udligning og i den forlængede spilletid havde tyskerne større fysiske og psykiske reserver. Det endte med en tyske sejr på 35-34, og skabte en kolossal skuffelse hos Les Bleus, der havde drømt om en OL-finale mod Danmark.

Nu er der imidlertid gået et stykke tid efter OL, men oplevelsen har alligevel sat sit præg på Porte:

"Det er blevet lidt lettere, og det er tid til at komme videre. Man kommer hurtigt i gang igen på klubniveau, og man sætter sig nye mål, så det hjælper også med at glemme, hvad der skete. Det var stadig et stort eventyr, men en lidt forfærdelig afslutning, det er helt sikkert. Nu er det et stykke tid siden, jeg vendte min opmærksomhed mod noget andet", siger Porte.

OL-skuffelsen var så meget mere skuffende at sluge for Porte eftersom det var hans sidste kamp på det franske landshold.

"Vi vil alle gerne leve i en lille bamseverden og sige: 'At stoppe der, at vinde en medalje ved de Olympiske Lege i Frankrig, det ville være fantastisk'. Men idrætten minder os om, at det ikke er en verden som Care Bears, og at det ikke altid går som i en drøm. Det får en ende. Ikke den, jeg havde forestillet mig, men alligevel en slutning", siger Porte.

Porte, der i dag spiller for Motpellier, nåede ikke færre end 198 kampe for Frankrig og opnåede både at vinde EM, VM og OL med Frankrig.