Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Olympiske højdepunkter - dag ni: Djokovic - Alcaraz samt 100 m-finale for mænd

Opdateret
Novak Djokovic har sandsynligvis kun en sidste chance for at vinde OL-guld
Novak Djokovic har sandsynligvis kun en sidste chance for at vinde OL-guldProfimedia
Søndag den 4. august ved OL i Paris vil der blive uddelt 20 sæt medaljer. De mest sete finaler spilles på Le Golf National, Roland Garros-tennisanlægget og om aftenen under mændenes sprint på Stade de France. Xander Schauffele har en stor chance for at forsvare sit golfguld fra Tokyo, den regerende verdensmester Noah Lyles jager triumf i 100 m-sprint, og Novak Djokovic har en sidste chance for at fuldende sin samling af titler, men Carlos Alcaraz står i vejen for ham.

Golf

Finale for mænd

12:28 Guyancourt, L'Albatros Le Golf National

Golf vendte tilbage til OL i 2016 efter 112 lange år, og legene blev straks en tillokkende begivenhed for mange professionelle. Britiske Justin Rose vandt i Rio, og Xander Schauffele vandt i Tokyo.

Og det er amerikanerens form og spil på Le Golf National i år, der tyder på, at han er på vej til at forsvare guldet. Schauffele er først for nylig sluppet af med stemplet som en mand, der ikke kan vinde store turneringer, men han har allerede triumferet i to majors i år.

Han ligger på en delt førsteplads i dette års olympiske turnering efter tre dage med en score på 14 under par sammen med spanske Jon Rahm. Men det er på ingen måde afgjort, for kun et point efter førerparret ligger britiske Tommy Fleetwood, som på den olympiske bane førte Europa til sejr i Ryder Cup 2018.

Yderligere to slag længere tilbage er Japans Hideki Matsuyama, som faldt til en delt fjerdeplads efter en mislykket lørdag. Den plads tilhører også danske Nicolai Højgaard før sidstedagen, efter han spillede ni slag under par på tredjedagen og dermed tangerede banerekorden.

De seks bedste spillere teer op til turneringens sidste 18 huller henholdsvis kl. 12:28 og 12:39.

Tennis

Finale for mænd: Novak Djokovic - Carlos Alcaraz

14:00, Paris, Roland Garros, Philippe Chatrier Court

Der er ingen større kamp i tennisverdenen i øjeblikket. Den mangeårige verdensetter og 24-dobbelte Grand Slam-vinder mod tronarvingen i de ikoniske omgivelser på Roland Garros.

Novak Djokovic har måske vundet cirka alt, men en olympisk triumf har han stadig til gode. Det var dog også grunden til, at han opgav sin French Open-rejse tidligt for at blive opereret i knæet så hurtigt som muligt. Han nåede endda til Wimbledon, selv om han faldt i finalen.

Det var Carlos Alcaraz, der for tre uger siden på All England Club i London viste den store serber, at den nye generations tid virkelig er kommet. Men så sent som sidste år gav Djokovic det spanske stjerneskud en ordentlig lærestreg i semifinalen i Roland Garros.

Et år og to måneder senere står de over for hinanden igen på grus-katedralen, og Djokovic ved, at han har en sidste chance for at vinde det trofæ, han altid har ønsket sig.

Atletik

100 m finale for mænd

21:50, Paris, Stade de France

Traditionelt det mest sete løb under hele OL. Efter at den tredobbelte olympiske mester Usain Bolt havde sagt farvel, vandt Marcell Jacobs 100 m-sprinten som lidt af en sensation ved det seneste OL i Tokyo. Den El Paso, Texas-fødte italiener står på startlisten til løbet i Paris, men denne gang er der tale om andre favoritter.

Den største er den regerende verdensmester Noah Lyles, som vandt verdensmesterskaberne i Budapest sidste år på 9,83 sekunder. Og i denne sæson har amerikaneren også vist sin fremragende form. Han forbedrede sin personlige rekord til 9,81 i modvinden i London i juni og har ikke lagt skjul på, at han gerne vil have et hattrick (dvs. 100 m, 200 m og 4x100).

Kishane Johnson løb dog den hurtigste tid i år på 100 m hjemme på Jamaica (9,77), mens Ferdinand Omanyala fra Kenya (9,79) også skal regnes med. Amerikanerne har to andre ambitiøse løbere med i kampen - Kenneth Bednarek og sølvvinderen fra Tokyo, Fred Kerley, løb de bedste tider i heatet.