Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Olympiske mestre forenes: Bliver par nummer syv i traditionsrigt nytårsløb

Parløb har kun været på det olympiske program ved fire olympiader. Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen blev olympiske mestre senest.
Parløb har kun været på det olympiske program ved fire olympiader. Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen blev olympiske mestre senest.Profimedia
Ved årets nytårsstævne i Ballerup kommer Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen til at stille op sammen som par nummer syv.

Sidste år blev de olympiske mestre sammen i parløb, 37-årige Michael Mørkøv og 30-årige Lasse Norman Hansen, der begge både gør sig på landevejen og på velodromen. 

Og når det traditionsrige nytårsløb onsdag 28. december løber af stablen i Ballerup Super Arena, så bliver det med lige netop Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen til start. Det fortæller DBC Ballerup i en pressemeddelelse. 

De to dygtige ryttere, der også blev verdensmestre i parløb i både 2020 og 2021, kommer til at stille op som det legendarisk par nummer syv, der traditionelt set er et rent dansk par med rødder helt tilbage til 1950erne, hvor Kay Werner Nielsen og Evan Klamer for første gang stillede op som par nummer syv i det københavnske seksdagesløb. 

Der venter 100 kilometer parløb for Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen, der på landevejen kører for henholdsvis Quick-Step Alpha Vinyl og Uno-X Pro Cycling Team, hold som de hver især begge også vil være på kontrakt hos efter nytår. 

Altid en fed aften

Sammen har Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen altså vist sig som et af de absolut stærkeste par i verden, men der er ingen nykker hos Michael Mørkøv, der på landevejen også er kendt som feltets bedste leadout mand. 

"DBC Ballerups Nytårsstævne er altid en super fed aften med fantastisk stemning i Ballerup Super Arena. Det glæder jeg mig helt vildt til at deltage i igen, og håber at rigtig mange vil bakke op og købe billet til dagen, så vi kan ønske hinanden godt nytår," kommer det fra 37-årige Michael Mørkøv ifølge DBC Ballerups pressemeddelelse. 

Det er den globale logistikvirksomhed Kuehne+Nagel, der kommer til at sponsorere par nummer syv, og den sponsoraftale er virkelig noget, der glæder formand i DBC Ballerup, Bjarne Kratholm. 

"Det er det eneste sted i verden, hvor der køres parløb over 100 km. Hele 400 omgange i arenaen er langt og udmagrende, og det er verdensklasseryttere, der stiller op i løbet. Så at få et firma med, der både har et globalt netværk, men også er lokalt forankret i Taastrup – få kilometer væk fra arenaen i Ballerup, er fantastisk," fortæller Bjarne Kratholm. 

Ved årets verdensmesterskaber på cyklebanen var det ikke Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen, der kørte sammen i parløbet. Her var førstnævnte i stedet parret med Niklas Larsen, og sammen sluttede de som nummer 11.