Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Aarhus Fremad jagter endnu et pokal-mirakel i kvartfinalen mod FCN

Aarhus Fremad jubler ved pokalkampen mod Brøndby IF.
Aarhus Fremad jubler ved pokalkampen mod Brøndby IF.Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix
Tirsdag aften bliver der igen spillet fodbold i den danske pokalturnering, når sensationsholdet Aarhus Fremad møder FC Nordsjælland i kvartfinalen.

Aarhus Fremad har overrasket det meste af fodbold-Danmark ved at levere den ene flotte præstation efter den anden i pokalturneringen. 2. Divisionsholdet har blandt andet banket både Fremad Amager og Brøndby IF, som begge til daglig huserer i henholdsvis 1. Division og Superligaen.

Tirsdag gælder det så første kamp i kvartfinalen mod Superligaens førerhold FC Nordsjælland. Det bliver Aarhusklubbens første betydende kamp siden den 19. november. Det er kun blevet til træningskampe siden da. Her har de dog sørget for at spille mod gode hold som Silkeborg, Vejle og OB. Her blev det til smalle nederlag mod Silkeborg og OB, mens det blev til en sejr over Vejle.

Derfor har de efter bedst mulige evne forsøgt at gøre sig klar til kampen mod FCN og forårspremieren mod Esbjerg i den kommende weekend.

Det er selvfølgelig en stor opgave, som drengene fra Riisvangen skal på, men de vil gøre alt, hvad de kan for at levere endnu et mirakel.

Kampen mellem Aarhus Fremad og Brøndby IF.
Kampen mellem Aarhus Fremad og Brøndby IF.Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Superligaens tophold FC Nordsjælland er allerede i fuld gang med forårssæsonen og jagten på guldmedaljer. De skal så forsøge at stoppe favoritdræberne fra Aarhus Fremad. I seneste runde af pokalturneringen var nordsjællænderne også i Aarhus, da de slog AGF med 2-0 i ottendedelsfinalen.

Det bliver spændende at se, hvilket hold FCN kommer med. FC Nordsjælland vil naturligvis gerne videre i pokalturneringen, men vil heller ikke risikere skader til nogen af de bærende kræfter på holdet. Derfor bliver det en balancegang for træner Johannes Hoff Thorup.

FC Nordsjælland jubler efter sejren over OB.
FC Nordsjælland jubler efter sejren over OB.Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Hvis man kigger på FC Nordsjællands og Aarhus Fremads bedrifter i den igangværende sæson, så er det to hold, der kommer til opgøret med selvtillid og stor tro på egne evner.

Begge klubber ligger nemlig nummer et i henholdsvis Superligaen og 2. Division og er vant til at vinde kampe.

Det er to hold der nyder at have bolden og skabe masser af målchancer. Samtidig forsvarer de sig ved at have bolden. FC Nordsjælland scorer i gennemsnit 1,78 mål pr. kamp, mens de kun indkasserer 0,84 mål pr. kamp i Superligaen.

Aarhus Fremad har også et flot målsnit i 2. Division. De laver nemlig 2,4 mål pr. kamp, mens de kun indkasserer et mål pr. kamp

Disse to spillere skal du holde øje med

Det er ikke til at vide, hvem FC Nordsjælland starter med i kampen, men et spændende bud kunne være Rocco Ascone. Den 19-årige franskmand har kun spillet fem kampe i Superligaen i den sæson, men Lille-lejesvenden har dog alligevel bidraget med to mål. Det kunne derfor meget vel være, at han kommer til at spille en rolle på FCN-holdet til kampen.

For Aarhus Fremad har vi hos Flashscore valgt at rette øjnene mod Julius Fechtenburg. Den lille tekniker scorede et forrygende langskudsmål mod Brøndby IF tidligere i turneringen, og hans evner med bolden kan blive vigtig for hjemmeholdet i kampen på kunstgræsset. 

Kunstgræs og to kampe til FCN’s fordel

Aarhus Fremad har indtil videre nydt godt af hjemmebanefordelen i de seneste to runder i pokalturneringen. Det får de dog ikke mulighed for denne gang. For selvom kvartfinalen afgøres over to kampe, så skal tirsdagens kamp ikke spilles på Riisvangen Stadion i Aarhus. Den skal derimod spilles på Jysk Park i Silkeborg.

Tilskuere på Riisvangen Stadion.
Tilskuere på Riisvangen Stadion.Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Selvom FCN skal tage den halvlange tur fra Farum til Silkeborg for at spille kampen, så kan det meget vel være til Superligaholdets fordel, at kampen spilles i Søhøjlandet. Silkeborgs hjemmebane er nemlig en kunstgræsbane, hvilket Nordsjælland-spillerne er vant til på Right To Dream Park. Derfor kan FCN formentlig køre det velkendte hurtige pasningsspil, mens Aarhus Fremad nok lige skal vænne sig til den hurtige bane.

Derudover har FCN også en fordel i, at kampen skal afgøres over to kampe, hvilket betyder, at hvis favoritterne får et mindre godt resultat i tirsdagens kamp, så kan de stadig afgøre det på hjemmebane.

Kampen starter klokken 18:30 på Jysk Park i Silkeborg.