Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Både OB og AaB jagter livsvigtige point i Odense fredag aften

Rasmus Thelander i kamp mod Vejle i 2021.
Rasmus Thelander i kamp mod Vejle i 2021.Profimedia
21. spillerunde i Superligaen sparkes i gang fredag aften med vigtig kamp mellem OB og AaB. Begge klubber har hårdt brug for point, og det kan derfor blive en vil start på weekendens øvrige kampe.

Hverken OB eller AaB kan leve med uafgjort, når de to hold fredag aften tørner sammen. Det må derfor forventes, at der vil blive kæmpe om samtlige bolde og samtlige meter i forsøget på at skrabe de tre point til sig. OB kan i teorien stadig nå top-6, og de vil gøre alt for at holde liv i den drøm med en sejr. AaB forsøger at komme væk fra 11.-pladsen og derfor er de også på jagt efter forårets første tre point.

Indbyrdes opgør

Sæsonens første opgør mellem de to klubber var i 11. spillerunde og endte 1-1. OB var på det tidspunkt inde i en fin periode efter en dårlig start på sæsonen. Det fynske hold havde netop slået FC København og Lyngby og nærmede sig med hastige skridt top-6. AaB havde kun vundet to ud af ti kampe inden de to holds første møde i sæsonen.

I seneste sæson vandt AaB begge opgør mod OB, men de to hold er ret gode til at slå hinanden på skift. I de ti seneste Superligakampe mellem de to klubber er det blevet til fem sejre til AaB, tre sejre til OB og to uafgjorte.

Indbyrdes opgør.
Indbyrdes opgør.Flashscore.

Form

Både OB og AaB har ikke fået den ønskede start på foråret. I de første tre kampe i 2023 har de blot hentet et enkelt point hver.

I Odense går man efter den spinkle mulighed for at komme med i mesterskabsspillet, men det er blevet besværliggjort af den ringe forårsstart. De ligner derfor et hold, der skal forberede sig på at spille nedrykningsspil. Odenseanerne har ikke været tæt på at vinde nogen af de første tre forårskampe og senest blev de sendt tilbage over Storebælt med et knusende 7-0-nederlag i Parken til FCK.

I Aalborg står det også skidt til. Den traditionsrige klub ligger næstsidst og har desperat brug for point i kampen om overlevelse. AaB er nok lidt ærgerlige over, at kun blev til et point i mandagens kamp mod FC Midtjylland. Nordjyderne havde flere gode chancer og burde have vundet kampen. Men måske var det et signal om, at Erik Hamréns tropper er ved at finde sine fødder og er klar til at sætte jagten på overlevelse ind.

OB og AaB formkurve.
OB og AaB formkurve.Flashscore.

Dem skal du holde øje med

OB's Emmanuel Sabbi var skadet i starten af efteråret og har derfor kun spillet syv kampe i indeværende sæson. Han har dog alligevel bidraget med to mål og to assists. Hans fart og målsøgende natur kan være et glimrende våben for fredagens hjemmehold. 

I AaB har man en af Superligaens allerbedste spillere, når han er klar. 28-årige Lucas Andersen var skadet næsten hele sidste sæson, og han brugte meget af efteråret på at komme tilbage i kampform. Nu er han klar og fast starter igen, så det er formentlig kun et spørgsmål om tid, inden han igen forkæler AaB-tilhængerne med masser af kreativitet og chanceskabende afleveringer.

Lucas Andersen i kamp mod Vejle i april 2021.
Lucas Andersen i kamp mod Vejle i april 2021.Profimedia.

I og med, at det kun er en sejr, der tæller for de to hold, så er det ikke utænkeligt, at både OB og AaB vil spille som om, at de har intet at miste. Kampen kunne meget vel blive tempofyldt, hvor der kommer det ene angreb efter det andet i forsøget på at få scoret. Hvis et af holdene kommer foran, så er det ikke utænkeligt, at de vil beskytte den føring i stede for at gå efter et mål mere.

Skader og karantæner

Aske Adelgaard - karantæne (OB)

Mihajlo Ivancevic - karantæne (OB)

Max Fenger - skadet (OB)

Andreas Poulsen - skadet (AaB)

Jeppe Pedersen - skadet (AaB)

Kasper Jørgensen - tvivlsom (AaB)

Du kan følge kampen her.