Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Brandvarme FCK skal forsøge at holde fast i førstepladsen i Kronjylland

FCK kan fortsætte flot stime i kampe mod Randers.
FCK kan fortsætte flot stime i kampe mod Randers.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Randers skal spille deres anden kamp uden Thomas Thomasberg ved roret, og det bliver en svær opgave, når FC København kommer på besøg mandag eftermiddag.

Anden runde i mesterskabsspillet står for døren, og det betyder, at Randers FC tager imod FC København på Cepheus Park. Københavnerne har indtaget førstepladsen, mens Randers kæmper for ikke at blive sat ud af spillet i kampen om tredjepladsen.

Indbyrdes opgør

Det er altid interessant, når Randers og FCK tørner sammen. I seneste sæson spillede de to hold en meget afgørende kamp, da FCK var på besøg i Randers i midten af maj. Kampen endte 2-0 til københavnerne og dermed sikrede de sig det danske mesterskab.

FC København har da også et solidt overtag på kronjyderne historisk set, men i de seneste fire kampe er det blev til to sejre til hver af de to hold. Det bemærkelsesværdige er da også, at det i netop de fire kampe er blev til en sejr til udeholdet. Randers har vundet de seneste to gange i Parken, mens FCK har vundet de seneste tre gange, at de har besøgt ”Hestene”.

Indbyrdes opgør.
Indbyrdes opgør.Flashscore.

Uanset, hvad resultatet bliver, så tyder meget på, at kampen får en vinder. De to hold har nemlig ikke spillet uafgjort med hinanden siden 2016.

Form

Det er ikke svært at beskrive FCK’s form. Holdet fra hovedstaden virker ganske enkelt ustoppelige. ”Løverne” har vundet rub og stub i foråret, og den imponerende stime har gjort, at de nu har indtaget førstepladsen i Superligaen. I de seneste ti kampe er det blevet til 28 point, hvilket altså betyder ni sejre og blot en enkelt uafgjort.

Randers er ved at komme tilbage på sporet igen efter en skidt periode. I de seneste ti kampe er det blot blevet til ti point. Otte af de ti point er dog kommet i de seneste fem kampe. I 2023 er det indtil videre blevet til to sejre, tre uafgjorte og kun et enkelt nederlag. Det ligner derfor, at holdet er ved at finde pointmelodien igen.

Disse spillere skal du holde øje med

Det er umådeligt svært at spille mod FC København for tiden, og det er endnu sværere at få point imod dem. Hvis det skal lykkes for Randers, så er de først og fremmest nødt til at stikke en kæp i hjulet på københavnernes opbygningsspil. Her bliver Lasse Berg Johnsen vital. Han evne til at bryde bolden og sætte omstillingerne i gang er eminent, og det skal fungere til perfektion, hvis Randers skal have point med fra kampen.

FCK kan få problemer med et Randers-hold, der sandsynligvis vil stå kompakt og tvinge københavnerne til at lave høje indlæg, hvor Randers-forsvaret har en god mulighed for at afvise bolden, fordi bomstærke Andreas Cornelius er ude. Derfor kan spillet mellem Randers’ kæder blive nøglen for gæsterne. Her skal Viktor Claesson forsøge at sætte spillet op og nedbryde en formodentlig solid Randers-defensiv.

Viktor Claesson
Viktor ClaessonLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skader og karantæner

Randers:

Marvin Egho – karantæne

Tosin Kehinde – karantæne

Alhaji Kamara – skade

Daniel Høegh – skade

Frederik Lauenborg – skade

FCK:

Nicolai Boilesen – skade

Andreas Cornelius – skade

Jordan Larsson – skade

Carlos Zeca - skade

Du kan følge kampen her.