Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: FC Midtjylland jager overraskelsen i Lissabon

Opdateret
FC Midtjylland skal stræbe efter en perfekt præstation i LIssabon.
FC Midtjylland skal stræbe efter en perfekt præstation i LIssabon.Nicolai Berthelsen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Det bliver en vanskelig opgave som Albert Capellas og FC Midtjylland står overfor, når de torsdag aften træder ind på Estádio José Alvalade i Lissabon. Men ikke en umulig en af slagsen.

Værterne fra Sporting ligger nummer fire i den portugisiske liga og vandt for nylig med 5-0 over Braga, der ligger lige over dem i tabellen som nummer tre.

Læs analyse af Sporting her:

Sportings hjemmebane har plads til lige over 50.000 tilskuere, og til efterårets kampe i Champions League var der ca. 40.000 i snit til de tre hjemmekampe. Sporting endte som nummer tre i deres pulje, og blev derfor sendt videre til knockoutkampene i Europa League.

Som sidebemærkning kan det siges at Estádio José Alvalade også var det stadion, hvor Danmark vandt med 3-2 i kvalifikationen til VM i 2010, efter et sent comeback.

Portugisernes mest markante vinterafgang er Pedro Porro, der er taget til Tottenham. Ind er kommet Hector Bellerin fra Barcelona, og så kuriøst nok Ousmane Diomande fra netop FC Midtjylland. Ivorianeren, der aldrig spillede en kamp for midtjyderne, kan altså nu stå overfor sine gamle ”holdkammerater”. Diomande blev solgt for omkring 75 mio. kr. ifølge diverse kilder.

Sportings seneste fem kampe
Sportings seneste fem kampeFlashscore

Midtjyderne skal holde et vågent øje med Pedro Goncalves. Fra sin midtbaneposition er han holdets topscorer med 10 mål og sammen med engelske Marcus Edwards er han en spiller, der skal lukkes ned for, hvis Midtjylland skal drømme stort.

De to hold har før krydset klinger i europæisk regi. I 2001/02 sæsonen mødtes Sporting og Midtjylland over to kampe, og efter en 3-0 sejr til Sporting i Herning, bed midtjyderne bedre fra sig i returen, som dog blev tabt med 3-2.

FC Midtjylland må til det første opgør undvære anfører Erik Sviatchenko, hvilket selvklart er en enorm svækkelse. Deruover er blandt andre Anders Dreyer og Evander skiftet væk fra heden, og det bliver spændende at se hvem af de nye der tager over. Sory Kaba har også forladt FCM og spiller nu i Cardiff.

Ind er kommet egyptiske Emam Ashour, Astrit Selmani og svenske Armin Gigovic, der er kommet fra OB. Ashour er kommet til efter et mindre transfercirkus, og forventningerne er store til den 24-årige egypter.

FCMs kampform
FCMs kampformFlashscore

Midtjylland kvalificerede sig til opgøret mod Sporting via en andenplads i en gruppe, hvor alle fire hold endte på otte points. Derfor var det indbyrdes kampe og målscorere, der afgjorde placeringerne, og med en 2-0 sejr i den sidste kamp mod Sturm Graz indløste Midtjylland billet til videre deltagelse i Europa League.

Opgøret i Portugal sparkes i gang torsdag kl. 21 med franske François Letexier som dommer.