Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Fremadstormende FCK er favoritter mod formstærke Vejle i pokalturneringen

FCK - Vejle BK i Superligaen 2021.
FCK - Vejle BK i Superligaen 2021.Lars Møller/Ritzau Scanpix
To af de største klubber i dansk fodbold tørner sammen onsdag i pokalturneringens kvartfinale, når FC København tager imod Vejle BK.

Forårssæsonen er startet, og det betyder, at det igen dufter af pokalfodbold i det danske rige. Onsdag aften venter der et rigtig klassisk opgør, når Vejle BK gæster FC København i Parken og skal forsøge at give sig selv et godt udgangspunkt for returopgøret i Nørreskoven, som spilles i starten af april.

Indbyrdes opgør

Det er en rigtig dansk klassiker, når Vejle og FC København møder hinanden onsdag. De to klubber har haft mange indbyrdes opgør igennem årene, men der kan til tider godt gå lang tid mellem møderne, da Vejle i det meste af 00’erne, 10’erne og indtil videre i 20’erne har været et såkaldt ’elevatorhold’, der har vekslet mellem at spille 1. Division og Superliga.

FC København har i samme periode vokset så meget, at det er blevet den største klub i dansk fodbold. Det afspejler sig også i de seneste indbyrdes opgør, hvor FCK har været decideret overlegne. De seneste ti møder mellem de to klubber har resulteret i hele ni sejre til FCK og en enkelt uafgjort. Faktisk skal vi helt tilbage til år 2000 for at finde den seneste Vejle-sejr. Her vandt den jyske storklub med 4-1 blandt andet ved et hattrick på ni minutter af Erik Bo Andersen eller bedre kendt som ’Den Røde Romario’.

FC København - Vejle BK
FC København - Vejle BKFlashare

Form

Både FCK og Vejle kommer ind til opgøret med masser af selvtillid. Vejle ligger lige nu på førstepladsen i 1. Division med fire point ned til de nærmeste forfølgere. Klubben har da også en klar ambition om at rykke op og på længere sigt igen blive en fast bestanddel af den danske Superliga. Vejle har spillet 19 kampe i den næstbedste række og her er det blevet til 13 sejre, to uafgjorte og fire nederlag, hvilket betyder, at de har hentet lidt over to point i gennemsnit pr. kamp.

Arbnor Mucolli i pokalsemifinalen mod FCM i 2022.
Arbnor Mucolli i pokalsemifinalen mod FCM i 2022.Morten Kjær/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

FC København har fået rettet på en skidt sæsonstart, hvor man tabte alt for mange kampe. De tabte blandt andet tre af de første seks kampe mod AC Horsens, Viborg og Randers. I midten af efteråret fyrede klubben så Jess Thorup og erstattede ham med Jacob Neestrup, og siden har FCK ikke tabt en kamp i Superligaen. De brager nu mod toppen af rækken, men har stadig et efterslæb efter den dårlige start. Indtil videre er det blevet til ti sejre, tre uafgjorte og seks nederlag i de første 19 kampe.

FCK - Formkurve
FCK - FormkurveFlashare

 

Disse to spillere skal du holde øje med

Det bliver højst sandsynligt en kamp, hvor FCK bliver dominerende i spillet. Derfor er Vejle nødt til at gribe de få chancer, som de eventuelt måtte få. Derfor kan gæsternes vigtigste spiller meget vel blive den rutinerede offensivspiller Richard Sukuta-Pasu. Den 32-årige angriber har flere år på CV’et i mange store tyske klubber og har indtil videre i sæsonen bidraget med syv mål og tre assists for Vejle.

FCK’erne vil nok give chancen til nogle af dem, der er i periferien af den normale startopstilling. Derfor kunne kometen Roony Bardghji meget vel få chancen fra start. Den lille svensker har det med at levere nogle fantastiske ting med bolden, og han må være sulten for at bevise over for Jacob Neestrup, hvorfor han skal starte inde.  

Roony Bardghji.
Roony Bardghji.Claus Bech/Ritzau Scanpix

Vejle har måske fået den allersværeste lodtrækning i pokalturneringen, men der er ingen tvivl om, at de vil gøre alt, hvad de kan for at slå københavnerne på eget græs. I FCK bliver man målt på titler, og det er langt fra sikkert, at de vinder det danske mesterskab. Derfor vil de nok også gerne forsøge at vinde pokalturneringen.

Kampen spilles onsdag klokken 20:00, og du kan følge den her.