Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Manchester United skal ryste ydmygelse af i sig i Europa League mod Betis

Simon Lindgren
Skuffede United-spillere i nederlaget mod Liverpool.
Skuffede United-spillere i nederlaget mod Liverpool.PAUL ELLIS/AFP
Det bliver interessant at se, hvor Manchester United står efter misæren på Anfield. Real Betis ankommer nemlig til Old Trafford efter et uafgjort resultat imod Real Madrid. Det kan derfor meget vel blive en forrygende fodboldkamp.

Manchester United fik sig noget af et chok, da de i weekenden tabte med hele 7-0 til rivalerne fra Liverpool. Torsdag skal de forsøge give sig selv et godt udgangspunkt, når spanske Real Betis kommer på besøg på Old Trafford i den første af to ottendedelsfinaler.

Det er svært at vide, hvordan de to hold står til hinanden. De har kun mødtes en enkelt gang i nyere tid. Det var i en træningskamp tilbage i december, hvor Real Betis vandt med 1-0. En kamp, der naturligvis var meget reservespækket, da det var under VM-slutrunden i Qatar.

Det er derfor en ukendt størrelse for begge hold, når de tørner sammen torsdag aften.

Form

Manchester United var rigtig godt kørende før weekendens voldsomme nederlag til Liverpool. ”De Røde Djævle” havde ikke tabt en kamp siden den 22. januar, hvilket betyder, at de var ubesejret i 11 kampe i alle turneringer. Det var derfor en kæmpe overraskelse, at Manchester United blev skilt ad på Anfield.

Efter sådan et nederlag er det ikke til at vide, hvor Manchester United står, og hvor ramte de er på selvtilliden.

Real Betis ligner et hold der er på vej til at finde den gode form igen efter en skuffende start på 2023, hvor det spanske hold tabte terræn i toppen af La Liga efter flere nederlag. I de sidste fire kampe har Betis dog hentet ti point og senest spillede de 0-0 på hjemmebane mod Real Madrid, så det er bestemt i kompetent hold, der torsdag kommer på besøg i det engelske.

Spanierne er placeret som nummer fem i La Liga, men er kun fire point efter Atletico Madrid på tredjepladsen. Og kan Betis ekspedere Manchester United ud af Europa League, så kan sæsonen lige pludselig blive en kæmpe succes for Sevilla-holdet.

Betis og Uniteds formkurve.
Betis og Uniteds formkurve.Flashscore.

Disse to spillere skal du holde øje med

Marcus Rashford har været her, der og allevegne, men efter weekendens monsternederlag, så kommer Manchester United til at have fokus på, at den defensive del af spillet er i orden. Derfor har vi hos Flashscore valgt at kaste blikket på Luke Shaw i stedet for Rashford. Englænderen bliver enten placeret som venstre back eller i det centrale forsvar, men uanset hvad, så bliver han både vigtig i den offensive og defensive del af spillet. Hans fremadrettede mindset og defensive disciplin har være forrygende for Manchester United siden årsskiftet. Han skal derfor både være med til at sætte spillet for United og ødelægge Betis’ angreb.

Luke Shaw.
Luke Shaw.ADRIAN DENNIS/AFP

Hos torsdagens gæster fra Real Betis bliver målet at få et godt resultat med hjem til Spanien. Derfor vil de have fokus på at få lukket ned for Manchester Uniteds angrebsspil. Her bliver midtbanespilleren William Carvalho vigtig. Den rutinerede portugiser kan være en hård hund, hvilket kan være lige det, der er behov for i kampen mod United.

William Carvalho i duel med Vinicius Junior.
William Carvalho i duel med Vinicius Junior.Profimedia.

Det kan være svært at sammenligne de to klubber, men Manchester United må dog regnes for at være klare favoritter. Trods weekendens skuffende resultat, så er United i forrygende form, og de kan pille pynten af alle hold. Det samme kan dog siges om Real Betis, som er et særdeles stærkt hold, der kan drille alle de store. Der er derfor lagt op til en fremragende kamp mellem de to mandskaber.

Skader og karantæner

Christian Eriksen – skade (Manchester United)

Anthony Martial – skade (Manchester United)

Donny van de Beek – skade (Manchester United)

Casemiro – tvivlsom (Manchester United)

Victor Lindelöf – tvivlsom (Manchester United)

Nabil Fekir – skade (Real Betis)

Juan Cruz – skade (Real Betis)

Du kan følge kampen her.