Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Søndag tager Leeds imod Manchester United i en ægte engelsk klassiker

Onsdagens Premier League-kamp mellem Manchester United og Leeds.
Onsdagens Premier League-kamp mellem Manchester United og Leeds.OLI SCARFF/AFP
Den står på duel mellem top og bund, når Manchester United gæster Leeds i søndagens tidlige Premier League-opgør.

De to traditionsrige klubber Leeds og Manchester United mødes for anden gang på en uge, når Manchester United kommer på besøg på Elland Road i Leeds. De to mandskaber mødte nemlig hinanden på Old Trafford i midtugen.

Her var Leeds meget tæt på at hive en flot sejr hjem, efter de var foran 2-0 frem til det 62. minut. Kampen endte dog 2-2 i Leeds’ første kamp uden Jesse Marsch i spidsen, da han blev fyret efter 1-0-nederlaget til Nottingham Forest i seneste weekend.

Kampen mellem Manchester United og Leeds.
Kampen mellem Manchester United og Leeds.Opta by Statsperform

Leeds

Nu får Leeds så fordelen af at være på hjemmebane, og det kan sagtens ende med at blive en svær kamp for Manchester United.

Udover, at Leeds viste sig flot frem i det omvendte opgør i Manchester, så de ikke nemme at spille mod på Elland Road. Holdet har spillet ti hjemmekampe i denne sæson, hvor de har vundet tre, spillet fire uafgjort og tabt tre. Kun Manchester City, Arsenal og Fulham har formået at vinde på Elland Road. Derudover er det kun Manchester City, der har vundet med mere end et mål (3-1).

Farligste spiller – Wilfried Gnonto:

Leeds har en spiller, der kan noget helt ekstraordinært. Den 19-årige italiener Wilfried Gnonto kom til klubben fra FC Zürich i sommer, og i løbet af efteråret bed han sig fast på holdet. Nu har den unge offensivspiller flere gange vist prøver på sin fart og farlighed. Blandt andet ved at score et flot mål mod Manchester United senest.

Wilfried Gnonto mod Manchester United
Wilfried Gnonto mod Manchester UnitedOpta by Statsperform

Manchester United

Manchester United var skuffede efter det uafgjorte resultat mod Leeds senest, selvom de bagud med 2-0.

Erik ten Hags tropper ligger godt til i tabellen og skal forsøge at lægge endnu mere pres på Manchester City og Arsenal. Derfor skal Manchester United jagte de tre point.

Hvis man kigger på de to hold i de indbyrdes opgør på Elland Road, så er det heller ikke en helt skidt statistik for Manchester-klubben. De har nemlig vundet fem ud af de seneste ti udekampe mod Leeds. Samtidig har de kun tabt en enkelt gang i de ti opgør.

Farligste spiller – Marcus Rashford:

Det har ikke været svært at udpege Manchester Uniteds farligste spiller. Marcus Rashford har været brandvarm, siden han vendte tilbage fra VM i Qatar. Udover, at han scorede i det seneste indbyrdes opgør, så har han scoret 12 mål i de 14 kampe for Manchester United, der har været efter VM. Han virker helt umulig at holde væk fra scoringstavlen, så derfor skal der nok holdes øje med den 25-årige englænder.

Rashford mod Leeds
Rashford mod LeedsOpta by Statsperform

Flashscores bud på kampens resultat

Leeds seneste hjemmekamp endte 0-0 mod Brentford, men det hører til sjældenhederne, at der ikke bliver scoret på Elland Road. I de seneste fem Premier League-kampe er der blevet scoret fire mål i gennemsnit i Leeds’ hjemmekampe. Samtidig viste midtugens 2-2-resultat mellem de to klubber, at de er i stand til at score på hinanden. Derfor tror vi også, at der kommer mål i søndagens opgør.

Manchester United må dog stadig forventes at være favortit til opgøret. Derfor tror vi hos Flashscore, at kampen ender 2-1 til gæsterne Manchester United.