Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt til ugens topkamp: RB Leipzig - Bayern München

Jamal Musiala står i spidsen for Bayerns toptunede offensiv på Red Bull Arena.
Jamal Musiala står i spidsen for Bayerns toptunede offensiv på Red Bull Arena.Profimedia
Bundesligaen indleder det nye år med en absolut topkamp. De regerende mestre og ligaens nuværende etter besøger sidste års pokalvindere og den nuværende nummer tre i tabellen.

Udgangspunktet:

Fredag aften er ventetiden endelig ovre:

Leipzig tager imod FC Bayern. I den 16. runde mødes de to hold med den aktuelt bedste form i Bundesligaen, i hvert fald hvis man ser på de sidste ti runder. Både FC Bayern og RB Leipzig har nemlig hentet 23 point i disse ti kampe. Betydningen af disse statistikker er dog en anden snak, da den sidste kamp for begge de to holds vedkommende blev spillet for mere end to måneder siden.

Hvis vi holder os til de nøgne tal, så møder det bedste hjemmehold (Leipzig, 19 point) det bedste udehold i ligaen (Bayern, 17 point). Leipzig er stadig ubesejrede på hjemmebane med seks sejre og en uafgjort på Red Bull Arena. Og det bør fra Leipzigs side helst ikke ændre sig, for de er nemlig allerede seks point efter rekordmestrene fra Bayern. Så de kan ikke rigtig tillade sig et nederlag i mesterskabskampen. Især fordi konkurrencen om Champions League-pladserne er hård: Eintracht Frankfurt, Union Berlin og Borussia Dortmund er alle inden for rækkevidde af Leipzig.

Bayern og målmands-problemet, der blev løst

Bayern er naturligvis favoritter og vil naturligvis gerne distancere sig i tabellen. Når man ser på deres resultater mod Leipzig, så virker det også ganske realistisk: De har vundet syv af 12 kampe i Bundesligaen, og kun én enkelt gang har Leipzig-tyrene vundet.

Den sejr var på RBLs hjemmebane. Naby Keita og en vis Timo Werner, der siden er vendt tilbage til Sachsen efter en tur til Chelsea FC, scorede for Leipzig i deres 2-1-sejr over Bayern i marts 2018.

I kampen holdt Sven Ulreich styr på målet for Bayern, mens Manuel Neuer manglede på grund af en skade, som han også gør det i øjeblikket.

Det er dog meget usikkert om Ulreich spiller igen mod Leipzig. Yann Sommer, der dagen før kampen er skiftet fra Mönchengladbach, vil sandsynligvis allerede stå mellem stolperne i stedet. Ifølge Julian Nagelsmann vil det blot tage schweizeren "15 minutter at vænne sig til den nye situation".

Udover Neuer er andre faste Bayern-spillere som Mané, Hernandez og Mazraoui ude, og forsvaret er særligt tyndt besat. Hasan Salihamidzic har reageret på dette, og skrev hurtigt kontrakt med den defensive schweizerkniv Daley Blind.

Den seneste test var i en 4:4-kamp mod Salzburg, men den gav nu ikke meget information om Bayerns reelle form. Efter træningslejren i Doha manglede Bayern-stjernerne energi. Meget hang ikke sammen, fordi der ikke var kræfter nok til 90 minutter.

Ikke desto mindre vil Bayern helt sikkert være et hold at regne med, da sulten efter succes hos de (tyske) VM-spillere er enorm ifølge Joshua Kimmich. Især topkampene i ligaen bliver taget særdeles personligt af München-holdet, og de vil gerne gøre sig bemærket i disse.

Offensiven, der er bundet op omkring supertalentet Jamal Musiala, har scoret 49 mål i 15 kampe og vil gerne fortsætte der, hvor de slap før vinterpausen.

Leipzig savner deres målscorere

Leipzigs tidlige form ligner München-holdets. Efter den seneste test mod det tjekkiske hold Mlada Boleslav (4:0) udtalte træner Marco Rose: "Det var grundlæggende anstændigt, men det havde selvfølgelig ikke meget med FC Bayern at gøre i dag."

Mod tjekkerne fik Timo Werner sit comeback efter sin ledbåndsskade og spillede 50 minutter, hvilket han kronede med et mål. Ikke desto mindre vil Werner næppe være en mulighed fra start mod Bayern. David Raum vil heller ikke starte, da han lider af ankelproblemer. Den tyske landsholdsspiller kan dog muligvis blive skiftet ind som joker.

Det betyder, at Leipzig mangler fire absolutte topspillere - i hvert fald i startopstillingen: Ud over de to nævnte samt Péter Gulácsi (korsbåndsskade) mangler Christopher Nkunku stadig. Efter at han fik skadet sit ydre ledbånd i knæet må Leipzig vente lidt endnu på sin topscorer (12 mål i denne sæson).

Leipzig-truppen har dog stadig nok kvalitet til at kompensere delvist for fraværet. André Silva, der kun har scoret to mål i Bundesligaen, men som scorede to gange i testkampen mod Eintracht Frankfurt (2:4) i begyndelsen af januar, starter formentlig på toppen. Og så er der selvfølgelig danske Yussuf Poulsen, der kan blive en afgørende faktor med sin fart og fysik.

Kampen mod Bayern bliver ekstra eksplosiv for Konrad Laimer. Med "perfekt" timing inden topkampen er de sidste forhandlinger i gang mellem Leipzig og Bayern om en transfer, som har været længe undervejs. Ved kick-off kan skiftet allerede være gennemført.

Vores vurdering: 

To tophold står over for hinanden, men de mangler hver især nogle af deres bedste spillere. Uden de to topscorere Nkunku (12 mål) og Werner (4 mål) ser Leipzigs offensiv for tandløs ud til at kunne overvinde det ganske vist svækkede Bayern-forsvar (Neuer, Hernandez, Mazraoui). Men det vil være nødvendigt for dem at komme fra banen som vindere.

Bayern vil score mod Leipzig på trods af Manés fravær, da den individuelle kvalitet i München-offensiven er lidt for stærk for Bundesligaens nummer tre.

Flashscores bud: Bayern vinder med 2:1 i Leipzig.

Følg kampen direkte med statistikker, målscorere og meget mere på Flashscore!

H2H
H2HFlashscore