Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

På randen af pensionen: Fem magiske Andy Murray-øjeblikke

Murray med sit guld i 2016
Murray med sit guld i 2016Reuters
Den tidligere verdensetter og tredobbelte Grand Slam-titelvinder Andy Murray (37) meddelte tirsdag, at han trækker sig tilbage fra tennis efter OL.

Vi ser tilbage på fem store øjeblikke i den banebrydende britiske spillers karriere:

2012 - olympisk guld

Fire uger efter at have tabt Wimbledon-finalen til Roger Federer tog Murray revanche på samme All England Club Centre Court og vandt OL-guld efter kun at have tabt syv partier i en triumf i lige sæt.

"Det er helt sikkert nemmere at vinde i finalen end at tabe. Det er sådan, man kommer tilbage fra Wimbledon-finalen. Jeg vil aldrig glemme det," sagde mesteren.

Fire år senere i Rio forsvarede den britiske stjerne sin titel med en sejr i fire sæt over Juan Martin del Potro.

2012 - Første Grand Slam-titel

Fred Perry havde tilbage i 1936 været Storbritanniens sidste mandlige Grand Slam-mester, indtil Murray brød tørken på en episk US Open-aften på Arthur Ashe Stadium i New York.

Efter næsten fem timer og fem sæt besejrede den 25-årige Murray sin rival gennem hele karrieren og den forsvarende mester Novak Djokovic med 7-6(10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2.

Murray havde tabt sine fire foregående finaler ved de store turneringer, herunder et tårevædet nederlag til Federer ved Wimbledon tidligere på sommeren.

"Da jeg indså, at jeg havde vundet, var jeg lidt chokeret, jeg var meget lettet, og jeg var meget følelsesladet," sagde Murray.

2013 - Første Wimbledon-titel

Murray skrev igen historie ved at blive den første britiske mand siden Perry 77 år tidligere til at vinde Wimbledon-titlen i single.

Murray besejrede Djokovic, denne gang i lige sæt 6-4, 7-5, 6-4 med sejren forseglet på en fjerde matchbold i slutningen af en nervepirrende 12-minutters kamp.

Skotten indkasserede 1,6 millioner pund for sin sejr i skarp sammenligning med Perrys belønning på 10 pund for sin sejr i 1936.

"Roger er nok den bedste spiller nogensinde, Novak er en af de mentalt stærkeste nogensinde. Jeg har aldrig haft erfaringen på min side. Det var så hårdt at slå ham; det var sådan en hård kamp," sagde Murray.

Tre år senere vandt Murray sin anden Wimbledon-krone ved at slå Milos Raonic i lige sæt i finalen.

2015 - Davis Cup-triumf

Overalt, hvor Murray kom, besejrede han Fred Perrys spøgelse.

I 2015 besejrede han David Goffin og gav Storbritannien en uindtagelig føring over Belgien i Davis Cup-finalen i Gent.

Sejren var Storbritanniens første i turneringens historie, siden Perry og Bunny Austin sammen besejrede Australien i mesterskabskampen i 1936.

"Jeg kan ikke tro, at vi gjorde det .Jeg spiller noget af min bedste tennis, når jeg spiller for mit land," sagde Murray, som vandt begge sine singler i finalen og sammen med sin bror Jamie vandt doublen.

"Der er skrevet tennishistorie! @andy_murray er en superstjerne," tweetede skotten og Harry Potter-skaberen JK Rowling.

2016 - Nummer et i verden

Den 7. november 2016 blev Murray den første brite, der blev nummer et på verdensranglisten, hvilket gjorde en ende på det 666 uger lange kvælertag på førstepladsen, som sportens 'Big Three' Federer, Djokovic og Rafael Nadal havde haft.

"Det har været mit mål de sidste par år," sagde Murray, som havde haft verdensranglistens førsteplads i 41 uger i træk.