Panthers vinder Stanley Cup og forhindrer et af ishockey-historiens vildeste comebacks

Pnthers vinder Stanley Cup og forhindrer et af ishockey-historiens vildeste comebacksProfimedia
Florida Panthers har natten til tirsdag dansk tid sikret sig sit første Stanley Cup-trofæ med 4-3 i det samlede regnskab.

Det skete med en 2-1-sejr over Edmonton Oilers.

Carter Verhaeghe bragte Florida Panthers på 1-0 i første periode, før svenske Mattias Janmark udlignede to minutter senere.

Canadieren Sam Reinhart scorede det afgørende mål i anden periode.

Slutspilsrunderne i NHL spilles i bedst-ud-af-syv-format. Man skal dermed vinde fire kampe over modstanderholdet for at vinde finalen.

Florida Panthers strøg til sejr i finaleseriens første tre kampe, og i en rum tid lignede det, at Stanley Cup-trofæet for første gang ville finde vej til "The Sunshine State".

For to uger siden gjorde Edmonton Oilers dog for alvor comeback og blæste Florida af banen med 8-1. For en uge siden tog holdet endnu en sejr på 5-3.

Natten til lørdag dansk tid lykkedes det Edmonton Oilers at udligne til 3-3 i det samlede regnskab. Men comebacket blev ikke fuldført til sidst.