Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Paris' borgmester svømmer i Seinen for at bevise vandets renhed

Paris' borgmester Anne Hildago i Seinen
Paris' borgmester Anne Hildago i SeinenReuters
Paris' borgmester Anne Hidalgo svømmede endelig i Seinen onsdag og opfyldte dermed et løfte om at overbevise tvivlere om, at vandet vil være rent nok til at afholde olympiske svømmekonkurrencer.

Hidalgo tog springet omkring kl. 10.00 dansk tid på en strålende sommerdag i Paris, hvor besøgende stimlede sammen på de nærliggende broer for at få et glimt af hende efter flere udsættelser på grund af kraftig regn og tvivl om vandkvaliteten.

Hidalgo, der var klædt i våddragt og svømmebriller, fik selskab i Seinen af blandt andre Tony Estanguet, lederen af Paris' olympiske organisationskomité. Først padlede hun og svømmede derefter frontcrawl med ansigtet i vandet.

"Vi har arbejdet meget, meget hårdt, og så går man ned i vandet, og det virker naturligt," sagde Hidalgo efter svømmeturen. "Vandet er meget, meget godt, en lille smule køligt."

Triatlon- og maratonsvømningsdelene af OL, som løber fra 26. juli til 11. august, skal afholdes i Seinen.

Ifølge den seneste bulletin om vandkvaliteten i Seinen fra 12. juli, som er baseret på Eau de Paris' vandanalyse, vil vandkvaliteten være egnet til svømning i seks ud af syv dage på de olympiske svømmesteder.

Beslutningen om, hvorvidt der skal afholdes OL-begivenheder, træffes aftenen før og tidligt samme morgen, hvor en teknisk komité bestående af atleter, det internationale forbund, regionale myndigheder og Meteo France træffer beslutningen.

Har Paris gjort nok forud for De Olympiske Lege?
Reuters

"De første atleter ankommer i morgen, så det sender en meget vigtig besked om, at Seinen endelig kan svømmes i, og at triatlon- og svømmebegivenhederne kan afholdes her," siger Estanguet.

Paris har arbejdet på at rydde op i Seinen, så folk igen kan svømme i den, som det var tilfældet under OL i Paris i 1900. Paris' tidligere borgmester Jacques Chirac lovede i 1988, at han ville svømme i Seinen "i overværelse af vidner", men hans spring blev aldrig til noget.

Byen har bygget et stort opsamlingsbassin, som kan rumme 46.000 kubikmeter spildevand, før det løber gennem en tunnel til et rensningsanlæg. Når vandet opfylder de nødvendige sundhedskriterier, vil det blive hældt ud i Seinen.

Hvis floden ikke anses for at være egnet, har arrangørerne en nødplan: maratonsvømningen vil finde sted i Vaires-sur-Marne, hvor ro- og kanoarrangementerne afholdes, og triatlonet vil blive lavet om til en duatlon.

Jenn Fluet, en 21-årig turist på besøg fra New York, sagde, at Hidalgo var modig. Da hun blev spurgt, om hun ville gøre det samme, sagde Fluet:

"Nej, for fanden! Det er beskidt."

Quentin Mazars, et 33-årigt medlem af en svømmeklub, som sluttede sig til Hidalgo i Seinen, sagde, at han "var forsigtig med ikke at sluge noget vand".

Pierre Suzeau, et 66-årigt medlem af en udendørs svømmegruppe, kom opløftet ud af sin dukkert.

"Vi er meget glade for endelig at se svømning i et bymiljø blive en realitet," sagde han. "Vi håber, at Seinen og kanalerne snart alle vil være svømmelige."

Den franske sportsminister Amélie Oudéa-Castéra havde allerede taget en svømmetur i floden lørdag.