Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Pernille Harder blæser til angreb på vigtige ranglistepoint

Pernille Harder opfordrer til seriøsitet inden sidste kval-kamp.
Pernille Harder opfordrer til seriøsitet inden sidste kval-kamp.BO AMSTRUP/Ritzau Scanpix/AFP
Danmarks fodboldkvinder sikrede sig fredag billet til næste års EM i Schweiz, men det betyder ikke, at der bliver plads til tant og fjas i den sidste kvalifikationskamp mod Tjekkiet tirsdag.

Der er nemlig vigtige ranglistepoint på spil, og dem vil den danske stjerne Pernille Harder gerne have fat i.

"Jeg håber, at vi kan komme op i andet seedningslag og ikke tredje seedningslag, som vi var ved kvalifikationen til EM i 2022."

"Det vil betyde, at modstanden vil blive lidt lettere. Derfor er det vigtigt, at vi giver alt og vinder kampen på tirsdag," siger Pernille Harder.

Ved EM i 2022 endte Danmark på grund af sin placering i tredje seedningslag i en dødspulje med EM-favoritterne fra Tyskland og Spanien.

Danskerne tabte til de to store fodboldnationer og måtte derfor sige farvel til slutrunden efter gruppespillet. På den måde blev placeringen i tredje seedningslag afgørende.

"Det var op ad bakke, men hvis man skal vinde EM, skal man selvfølgelig kunne slå alle," siger Pernille Harder, som mener, at der er grund til optimisme før næste års slutrunde i Schweiz.

"Jeg synes, at vi står et bedre sted nu end i 2022, og forhåbentlig står vi endnu bedre næste år. Vi har en meget tydelig måde at spille på, og vi er blevet ældre og har udviklet os.

Landstræner Andrée Jeglertz har siden sin ansættelse for lidt mere end et år siden styret landsholdet i en mere aggressiv retning end sin forgænger," Lars Søndergaard. Og det behager spillerne.

"Vi vil gerne spille fremad, og det er fedt, siger Pernille Harder, som mener, at spillestilen passer godt til kampe mod modstandere, der på papiret er svagere."

"Selv om vi ikke spillede en fantastisk første halvleg mod Belgien, viste vi i anden halvleg, at vi kan score mange mål mod de hold, vi skal slå. Det bliver ikke sådan nogle snævre sejre."

"Så det er fedt og en sjov måde at spille på. Det nyder vi alle," siger Pernille Harder, der selv spillede et brag af en kamp i 3-0-sejren over Belgien.

Danmark spillede sig ved EM i 2013 i semifinalen, og i 2017 endte det med sølvmedaljer. Hvad vi skal forvente næste år, tør Pernille Harder ikke spå om.

"Det er svært at sige. Ligesom vi udvikler os, bliver de andre også bedre. Der er sket meget med kvindefodbolden siden 2013, og det er blevet meget tæt. Men det er også fedt, at det ikke længere er ekstremt tydeligt at se, hvem der skal vinde EM," siger Pernille Harder.

Danmark møder Tjekkiet i den sidste kvalifikationskamp i Vejle tirsdag klokken 19.00.