Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Polsk tennisprofil vil støtte oversvømmelsesofre: Donerer penge med hvert servees

Hubert Hurkacz er den polske herres nummer et.
Hubert Hurkacz er den polske herres nummer et.Leon Kuegeler/Reuters
Verdens nummer otte, Hubert Hurkacz (27), fortæller tirsdag, at han vil donere 750 danske kroner til oversvømmelsesofre i Polen for hvert es, han slår, indtil sæsonen er slut.

Mindst 23 mennesker døde i Centraleuropa i den forgangne uge på grund af de værste oversvømmelser, regionen har oplevet i to årtier. Områderne langs den tjekkisk-polske grænse har været særligt hårdt ramt siden weekenden.

I 2023-sæsonen blev polakken en del af en eksklusiv klub på ni spillere, der har opnået den ekstraordinære bedrift at serve over 1.000 esser i løbet af en ATP Tour-sæson.

"Jeg vil donere 100 euro (750 danske kroner, red.) for hvert es, jeg slår, til støtte for dem, der er ramt af de ødelæggende oversvømmelser i Polen. For mig er sport ikke bare en konkurrence, men også en platform til at gøre en forskel. #acesforaid," skriver Hurkacz på X tirsdag.

Oversvømmelserne har efterladt et spor af ødelæggelse fra Rumænien til Polen, spredt mudder og murbrokker i byerne, ødelagt broer, oversvømmet biler og efterladt myndigheder og husejere med en regning for skader, der vil løbe op i milliarder af dollars.

Polen vil mobilisere op til 23 milliarder zloty, svarende til 40 milliarder danske kroner, nogle af dem fra EU, for at håndtere eftervirkningerne af de alvorlige oversvømmelser, udtaler premierminister Donald Tusk tirsdag.

Hurkacz er seedet som nummer to i Tokyo Open og skal møde amerikanske Marcos Giron i første runde onsdag.