Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Polsk topkamp kogte totalt over: Racistiske sange, spytklatter, 21 udvisninger og blå kort

Kielce træner Talant Dujshebaev beskyldte modstanderne for racisme
Kielce træner Talant Dujshebaev beskyldte modstanderne for racismeČTK / imago sportfotodienst / Michael Taeger/Profimedia
Gårsdagens topkamp i den polske håndboldsuperliga, som endte med en sejr til Wisla Plock på 29-25 over Industria Kielce får sandsynligvis et efterspil efter en ualmindelig brutal kamp med 21 udvisninger, blå kort og beskyldninger om racisme.

Efter Wisla Plocks sejr kom Kielce træner Talant Dujshebaev med alvorlige anklager om racisme mod Plock-fansene, men også mod Wisla-træner Xavier Sabate. "Han kaldte mig en lorte kineser," fortalte Dujshebaev, der er født i Kirgisistan, således til handball-world.

Fra hans synspunkt var fansenes opførsel over for Kielce-spilleren Dylan Nahi endnu værre. Nahi blev angiveligt flere gange beskrevet som et "sort svin", og i følge Dujshebaev sad Dylan efter kampen i omklædningsrummet og græd. "Sådan racisme kan ikke eksistere i det 21. århundrede. Det er absolut uacceptabelt, vi er nødt til at kæmpe imod sådanne udtalelser," sagde Dujshebaev.

Nahi sagde efter kampen til det franske medie "L'Equipe": "På et tidspunkt havde jeg på fornemmelsen, at folk lavede sange mod mig, men jeg vidste ikke, hvad de sang. I slutningen af ​​kampen forklarede mine holdkammerater og min træner mig, at det var "racistiske fornærmelser."

Kielce reagerede søndag aften med en besked på sin hjemmeside: "Som klub vil vi gerne påpege, at denne type af racistisk adfærd og angreb er uacceptabel i professionel sport på højeste niveau. Sport skal forene og ikke forstærke forskelle."

Begivenhederne i Plock kogte i den grad over med 21 udvisninger plus et rødt og et blåt kort. Joge Maqueda modtog det blå kort i første halvleg efter en usportslig aktion mod Mirsad Terzic

Trænerne stødte også verbalt sammen flere gange i løbet af kampen. Sabate anklagede Dujshebaev på den efterfølgende pressekonference for, at hans spanske landsmand spyttede på ham under kampen. Dujshebaev afviste dog kraftigt anklagen.

I den foregående sæson vandt Plock både mesterskabet og pokalen i Polen, og i starten af ​​den nye sæson vandt de også Super Cuppen. Søndagens sejr var den femte i træk for Wisla. "Men mine anklager har intet at gøre med vores nederlag. Noget skal simpelthen gøres nu," sagde Dujshebaev.