Professionel tennisspiller i ydmyge forhold under DM: Tvunget til at dømme sin egen kamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Professionel tennisspiller i ydmyge forhold under DM: Tvunget til at dømme sin egen kamp

Professionel tennisspiller i ydmyge forhold under DM: Tvunget til at dømme sin egen kamp
Professionel tennisspiller i ydmyge forhold under DM: Tvunget til at dømme sin egen kampProfimedia
"Den sidder på baglinjen, men den er skæv."

Som nummer 308 i verden og Danmarks tredjebedst rangerede tennisspiller på herresiden er August Holmgren vant til lidt mere professionelle forhold, end DM-ugen i Herning byder på.

Torsdag trådte han ind i turneringen med en overlegen sejr på 6-0, 6-2 over Niklas Nordahl Jensen i en kamp, hvor de to spillere selv var dommere.

I de indledende runder er det nemlig op til spillerne selv at gøre opmærksom på servefejl og række armen i vejret, når bolden er ude.

Heldigvis er folk som regel ærlige, og mistanker om snyd melder sig sjældent.

"Når vi er voksne, sker det ikke så ofte længere. Det var måske mere i juniortiden på hardcourt. Men på grus er det svært at snyde, for der er tydelige mærker", siger August Holmgren efter sejren i ottendedelsfinalen.

26-årige Holmgren er måske ikke et kendt navn for den danske befolkning, men han har levet en professionel tilværelse i flere år.

I foråret nåede han karrierens højeste rangering som nummer 278, og generelt har pilen i lang tid peget i den rigtige retning.

"Men det er også farligt at se på rangeringen. Når man begynder at jagte point, fjerner det fokus fra kampen for de fleste. Så bliver det svært at spille god tennis", forklarer han.

Nordsjællænderen er ikke langt fra at komme helt op i det sjove selskab. Han vurderer, at man fra omegnen af top-230 kan leve af præmiepengene, fordi man kan deltage i kvalifikationen til grand slam-turneringerne.

Alligevel får han det til at løbe rundt.

"Jeg er i en heldig situation, fordi jeg har gode sponsorer. Ellers gælder det om at være smart, i forhold til hvor man rejser hen, så man kan køre i bil mellem turneringer i stedet for at flyve", lyder det fra Holmgren.

I denne uge kan han måske tanke lidt selvtillid, for de to danskere over ham på ranglisten, Holger Rune og Elmer Møller, er ikke med. Men Holmgren tager ikke noget for givet.

"Nu spillede jeg godt i dag, men alt kan ske i en tenniskamp", siger Davis Cup-spilleren.

Fra kvartfinalerne og frem er det slut med at dømme egne kampe. Herfra er der dommere på i tennisturneringen.

Omtaler