Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Publikums favorit Nadal slider sig videre til OL-brag mod Djokovic

Fanfavoritten Nadal slider sig videre til OL-brag mod Djokovic
Fanfavoritten Nadal slider sig videre til OL-brag mod DjokovicProfimedia
Rafael Nadal var i problemer mod ungarske Marton Fucsovics, men sled sig videre til anden runde af OL.

Rafael Nadal kan endnu.

Tennislegenden fra Spanien kæmpede sig søndag videre til anden runde af singleturneringen ved OL med en sejr på 6-1, 4-6, 6-4 over ungarske Marton Fucsovics og sørgede for en drøm af en kamp i anden runde.

Her står Rafael Nadal og Novak Djokovic over for hinanden. Tilsammen har de 46 grand slam-titler.

Lørdag gik 38-årige Nadal også videre i mændenes double, da han sammen med den 17 år yngre Carlos Alcaraz besejrede et par fra Argentina, så der er to skud i medaljebøssen.

Helt til det sidste var der ellers tvivl om Nadals deltagelse, fordi han har døjet med en lårskade, men indtil videre holder fysikken.

Der var da heller ikke mange tegn på rust i kampens indledning, hvor han med det samme brød sin modstander.

Det fik publikum på Philippe Chatrier til at øse kærlighed ned mod manden, der trods sit spanske pas har haft Roland-Garros som sit andet hjem.

Her har han vundet French Open 14 gange, og prikken over i'et ville være en tredje - og måske sidste OL-guldmedalje - på netop det ikoniske anlæg.

Nadal viste glimt af fordums styrke og tillod ikke Fucsovics en eneste breakbold. Af samme årsag var første sæt overstået på en halv time.

Kampen tog en kraftig drejning i andet sæt, hvor Nadal sled med at afgøre duellerne. Samtidig begyndte Marton Fucsovics at finde linjerne, og så fik Nadal problemer.

Verdens nummer 83 bragte sig på 3-0 og 5-2, men det gjorde kun opbakningen til spanieren større.

Når han opildnede publikum til at hæve lydniveauet, blev der adlydt, og båret frem af støtten afværgede han to sætbolde.

På den tredje traf han en ukarakteristisk dårlig beslutning ved at forsøge sig med en håbløs stopbold, og så gik sættet til Marton Fucsovics.

Nu skulle de udfordrede spanske stænger stå deres prøve.

Fucsovics sendte spanieren på stort løbearbejde, og hvor han tidligere var uopslidelig, er Nadal i dag til at tale med.

Foran 2-1 tilspillede Fucsovics sig tre breakbolde, men igen viste Nadal mental styrke og afværgede dem alle.

I stedet brød grusveteranen selv, og herfra så han sig ikke tilbage. Et par stopbolde på højeste niveau bragte Nadal på 4-2, og kort efter servede han sejren hjem.