Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rønnow holder benene på jorden trods stor succes i Union Berlin: ”Vi tænker slet ikke på mesterskabet"

Rønnow holder benene på jorden trods stor succes i Union Berlin: ”Vi tænker slet ikke på mesterskabet”
Rønnow holder benene på jorden trods stor succes i Union Berlin: ”Vi tænker slet ikke på mesterskabet”Profimedia
Union Berlin har været sæsonen helt store overraskelse i den tyske Bundesliga. Holdet har vundet de seneste fire kampe i træk og ligger nr. 2 i ligaen, blot ’et point efter Bayern München med 15 runder tilbage i ligaen. Men Union Berlin's danske landsholdsmålmand Fredrik Rønnow, afviser i et interview med Flashscore.dk, at mesterskabet er et tema i klubben.

Siden årtusindeskiftet har hovedstadsklubben fra det tidligere DDR udviklet sig til en regulær kultklub med et specielt forhold til sine fans. Således skaffede fansene penge ved at donere blod til Berlins hospitaler, da klubben var på randen af konkurs i sommeren 2004 efter nedrykning til Tysklands fjerdebedste række, Regionalliga Nord.

Og da Stadion An der Alten Försterei, klubbens stemningsfyldte hjemmebane, skulle renoveres i 2008, trådte ikke færre end 1.600 frivillige Union-tilhængere i arbejdstøjet og hjalp klubben, da nøden var størst.

”Tænker ikke på Bayern”

Sådanne tiltag bliver der dog formentlig ikke brug for igen for at opretholde en sund økonomi i klubben. Men faktum er, at Union Berlin opererer med et af de absolut mindste budgetter i Bundesligaen og dermed er man også meget realistiske omkring klubbens formåen og ambitioner og svinger sig ikke op til de store overskrifter i de tyske medier.

”Vi bliver tit bedt om at forholde os til det, men vi fokuserer slet ikke på mesterskabet”, siger Frederik Rønnow til Flashscore.dk.

”Vi er godt klar over, at vi i øjeblikket virkelig har momentum, men hvis du prøver at sammenligne vores budget med klubber i toppen og specielt Bayern München, så burde vi jo aldrig kunne ligge, hvor vi ligger. Vi er bevidste omkring hvilke ting, vi skal gøre og hvilke ting, vi ikke skal gøre.

"Og for os drejer det sig om at fokusere på den næste kamp, og ikke fokusere så meget på tabellen. Det skaber måske ikke så store overskrifter, men vi bekymrer os ikke så meget om, hvad medierne spekulerer i, men mere på os selv”, siger Frederik Rønnow.

Fast mand i startopstillingen

Rønnow nyder i øjeblikket den bedste tid i karrieren, hvor han har fået etableret sig som førstevalg i en af Bundesligaens topklubber, og hvor han nyder stor tillid i klubben efter en række stabile præstationer i efteråret og i genstarten efter VM.

Den 188 cm høje keeper fik ellers en svær start, da han ankom til Frankfurt og Bundesligaen i 2018, hvor han tidligt blev skadet, og siden måtte se Frankfurt hente Kevin Trapp til klubben, der efterfølgende etablerede sig som førstevalg.

I denne sæson har Rønnow dog vidst at han var et oplagt valg til startopstillingen hos Union, og den tillid har dannet et solidt grundlag for hans stabile optrædener mellem stængerne. Rønnow mener også selv, at han har udviklet sig meget i Bundesligaen.

”Jeg tror, der er mange områder, hvor jeg har lagt på og blevet bedre. Fodbolden har jo ændret sig siden jeg startede, hvor man i dag skal være langt bedre med fødderne, og det føler jeg også at jeg er blevet. Jeg har haft ophold forskellige steder, hvor jeg ikke har fået chancen for at spille så meget, og den tid, som jeg har siddet uden for har jeg brugt meget på at overveje, hvor jeg kunne forbedre mig, så jeg kunne optimere sine egne muligheder for at spille.”

Ikke typen der sparker døren ind

Rønnow fortalte i april 2022 til det tyske medie Kicker, at han opfatter sig selv lidt som en rolig type. Men til Flashscore.dk, siger han at det aldrig har været et problem for ham. ”Det eneste, der betyder noget, er præstationerne på banen. Jeg er som jeg er, og det er jeg også bevidst om. Jeg er måske ikke den, der kommer ind i en klub og fra den første dag sparker døren ind og siger: Her har i mig.

"Det har egentlig altid været mine præstationer på banen, som har gjort, at jeg er blevet respekteret. Om du er den ene eller den anden type som menneske, det er ikke så afgørende, det vigtigste er, hvad du leverer på banen. Selvfølgelig kan det være godt, at have ledertyper på banen og i omklædningsrummet, men jeg altid haft den tro, at hvis jeg præsterer på banen, så er alt andet underordnet”, siger Frederik Rønnow.

Selv om mange eksperter forventede, at Union Berlin ville blive sendt omgående tilbage i 2. Bundesliga efter oprykningen til Tysklands bedste række i 2020, så har klubben på enestående vis med meget få økonomiske midler, hvor man har sat tæring efter næring, ikke kun formået at etablere sig i Bundesligaen, men også gradvist udviklet sig til stabilt at placere sig i den gode ende af tabellen. Derfor er det også nærliggende for Flashscore at spørge ind til, hvad hemmeligheden har været bag succesen i Union Berlin.

Frederik Rønnow
Frederik RønnowOpta by Stats Perform

Hemmeligheden bag succesen

”Den gode udvikling i klubben har været undervejs længe”, siger Frederik Rønnow.  ”Der er en klar og tydelig plan for, hvad vi kan og hvad vi vil som hold. Jeg tror, det er vores helt store styrke, at alle ved helt præcis, hvad de skal gøre på banen og der er ikke nogen, der er over holdet. Og det gør, at vi er en gruppe, der får det maksimale ud af vores potentiale, og bag det ligger der naturligvis hårdt arbejde bag på banen og i videolokalet.”

Efter at have vist forrygende form i efteråret blev Rønnow skadet tæt på VM-udtagelsen sidste år. Alligevel lykkedes det Rønnow, som Kicker har bedømt til at være den 7.bedste keeper i Bundesligaen, at snige sig ind blandt Kasper Hjulmands udvalgte til slutrunden i Qatar…..en oplevelse, som det har taget tid at fordøje.

Frederik Rønnow i aktion
Frederik Rønnow i aktionProfimedia

VM i Qatar – ”Det var slut før det begyndte”

”Det var en speciel oplevelse med Qatar, og bagefter har man selvfølgelig gjort sig nogle tanker om hvad der gik galt og hvad vi kunne have gjort anderledes. En VM-slutrunde er jo altid kæmpestort at være med til uanset hvad."

"Det var selvfølgelig et meget stort mål for mig hele sæsonen igennem at komme med til VM, og så fik jeg en skade op til udtagelsen og var tvivlsom. Jeg nåede alligevel med, men så var det hele jo færdigt før vi næsten havde fået begyndt, så det var en meget speciel oplevelse”, siger Rønnow, der håber på, at han fremtidigt vil få mere spilletid på det danske landshold.

”Jeg har et mål og en ambition om at skulle spille flere kampe end jeg har gjort hidtil og jeg skal selvfølgelig gøre mit til at skærpe konkurrencen yderligere. Kasper (Schemichel, red.) har gjort det fantastisk og jeg har enorm respekt for det, han har præsteret, og så må jeg arbejde hårdt på, at det på et tidspunkt bliver min tur”, siger Frederik Rønnow afslutningsvis.