Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rafael Nadal i citater: Spanieren stopper sin storslåede karriere

Nadal er klar til at trække sig tilbage fra tennis
Nadal er klar til at trække sig tilbage fra tennisMOHAMMED ELSHAMY / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
Tennislegenden Rafael Nadal meddelte torsdag, at han trækker sig tilbage fra en karriere, der har budt på 22 Grand Slam-titler, herunder en rekord på 14 French Open-titler.

Vi har fundet 10 af de bedste citater fra spanieren:

"Jeg har ingen sans for humor, når jeg taber."

- Nadal i sin biografi 'Rafa - My Story' fra 2012

"Det er rigtigt, at jeg spillede flere kampe med Novak end med Roger, men jeg startede med ham (Federer). En person, som jeg har beundret, som jeg har konkurreret med, og som jeg også har delt mange smukke ting med på og uden for banen. En del af mit liv er brugt med ham."

- Nadal erklærede i november 2022, at hans rivalisering med Roger Federer var lidt mere speciel end med Novak Djokovic

"Det er ikke noget, der generer mig, hvis Novak (Djokovic) vinder 23 (Grand Slams), og jeg bliver på 22. Jeg tror ikke, at min lykke vil ændre sig overhovedet, ikke engang 1 %."

- Nadal til CNN i juni 2022

"Det er vigtigt at have folk omkring sig, som har selvtillid nok til at sige, hvis man ikke opfører sig ordentligt. Normalt, når man er på toppen, siger folk, at alt er fantastisk. I det øjeblik er det nok det, man gerne vil høre, men det er bedst at blive mindet om, hvordan man opfører sig ordentligt."

- Nadal til The Guardian i 2009

"Jeg elsker at fiske af tre grunde: roen og stilheden, havets skønhed - og selvfølgelig tilfredsstillelsen ved at fange sin aftensmad. Jeg kan glemme alt. Ingen kan ringe til mig, for jeg holder min mobil slukket, så jeg kan slappe af og ikke tænke på tennis."

- Nadal til Daily Mail i 2007

"Mine forældres skilsmisse var en vigtig ændring i mit liv. Den påvirkede mig. Efter det, da jeg ikke kunne spille Wimbledon, var det hårdt. I en måned var jeg uden for verden."

- Nadal til The Guardian 2009 om sin mor Ana Maria Parera og far Sebastians skilsmisse

"At undervurdere værdien af hendes rolle i alt, hvad der er sket for mig, at se hendes betydning som mindre end Tonis, for eksempel, ville være lige så blindt, som det ville være uretfærdigt."

- Nadal til Essentially Sport i 2022 om den afgørende rolle, hans mor spillede i hans vej mod storhed

"Hvert år tager jeg til Broadway for at se en musical - jeg kan godt lide musikken. Jeg så 'Mamma Mia'; jeg så 'Les Miserables'; jeg så 'Phantom of the Opera' seks, syv gange."

- Nadal giver et indblik i sine fritidsinteresser til Elle.com i 2013

"At være alene hjemme om aftenen gør mig lidt nervøs. Hvis jeg er alene hjemme, er jeg nødt til at sove på sofaen - jeg kan ikke overskue at gå i seng. Jeg ligger der med tv'et tændt og alle lysene tændt. Jeg er ikke særlig modig med hensyn til noget som helst i livet. I tennis, ja. I alt andet, ikke særlig."

- Til Vogue i 2009

"Jeg vil aldrig have en tatovering - jeg kan bare ikke lide dem, og når man er gammel, kan de se katastrofale ud. Hvad angår piercinger, så bryder jeg mig ikke om dem på mænd."

- Nadal til magasinet Life Beyond Sport