Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rasende finsk landstræner efter stjernespillers regelbrud: Det var en stor fejltagelse

Jesse Puljujärvi i kamp mod Danmark
Jesse Puljujärvi i kamp mod DanmarkProfimedia
Danmark bed fra sig mod finnerne. Så meget at en finsk spiller glemte reglerne, og var heldig med ikke at få to minutter i straffeboksen.

Finland var under stort pres i den nervepirrende kamp mod Danmark. Både under kampen, men også som helhed, for at undgå den enorme fiasko det ville være, hvis finnerne måtte forlade VM allerede i det indledende gruppespil. Den stolte hockeynation har været fast bestanddel af top-8 siden 1955. 

I anden periode havde danskerne dog finnerne på krogen, og der udbrød et større tumult i den finske boks, og Jesse Puljujärvis hjelm røg af. Stjernen spillede videre uden at røre pucken, før han kørte hen til bænken.

Tv-kameraerne fangede en oprørt landstræner, der kom i diskussion med Puljujärvi i boksen.

"Jukka sagde at jeg ikke skulle sætte hjelmen på hovedet igen", fortæller Puljujärvi efter kampen.

Ifølge landstræneren Jukka Jalonen troede Puljujärvi, at han kunne fortsætte spillet, fordi hans hjelm var blevet slået af.

"Det var en stor fejltagelse. Det spiller ingen rolle, hvordan det sker, du fortsætter ikke spillet. Han burde have vidst det", siger han til det finske medie Ilta-Sanomat.

Jalonen forklarer, at reglen er blevet ændret under turneringens gang, og at han har talt med spillerne om, at man skal skifte direkte efter at have samlet sin hjelm op fra isen.

"Det skulle være nok at sige det til spillerne én gang. Det må ”Pulju” have glemt. Eller jeg ved ikke, om NHL har en anden regel. Men han burde have vidst det. Man skal ikke mindes om det hver dag. Det her er virkelig kloge fyre".

Trods modstand fra et velspillende dansk landshold, vandt Finland kampen med 3-1.

I den sidste gruppekamp venter Schweiz, og der kræves højst sandsynligt point for at gå videre til slutspillet.

I en eventuel kvartfinale kan Finland stå over for Sverige, der suverænt fører gruppe B hvor de har gjort rent bord.