Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

RB Leipzigs holdlæge: Professionelle fodboldspillere bør ikke leve som veganere

RB Leipzigs holdlæge: Professionelle fodboldspillere bør ikke leve som veganere
RB Leipzigs holdlæge: Professionelle fodboldspillere bør ikke leve som veganereProfimedia
RB Leipzigs holdlæge, Percy Marshall fraråder professionelle fodboldspillere, at leve som veganere. Det siger han i et interview med "Leipziger Volkszeitung".

Percy Marshall afslører at det efter hans mening ikke er tilrådeligt for en professionel fodboldspiller at leve vegansk og dermed udelukkende af plantebaserede fødevarer.

"Generelt kan man sige, at der ikke er nogen erstatning for en fleksibel, afbalanceret og sund kost", siger Marsehall.

Ifølge Marshall findes der ikke nogen spillere hos Leipzig, der lever fuldt ud vegansk, men af og til kan de have dage, hvor de lever vegansk. 

Marshall forklarer samtidig, at en vegansk kost kan være nyttig over en periode, for især ældre spillere. "Vi ved, at en planterig kost kan reducere betændelsesniveauet i kroppen. Som følge heraf kan mange ældre atleter have stor gavn af en sådan kosttilpasning i slutningen af deres karriere, hvor deres led er påvirkede", siger lægen.

Der er ikke færre end ni kokke ansat hos RB Leipzig. Industrisukker og klassisk hvede bruges ikke i klubben, og pasta produceres i egen regi.

Derudover beskæftiger man sig intensivt med chrono-ernæring, det vil sige spørgsmålet om, hvornår måltider bedst bør indtages for at opnå optimal ydeevne.

I tillæg arbejder præstations-diagnostikere og ernæringsteamet meget tæt sammen for at sikre den bedst mulige omsorg for spillerne.