Redaktørens Valg: Lukaku's romerske triumftog, Wozniacki's comeback og tysk håndbold-brag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktørens Valg: Lukaku's romerske triumftog, Wozniacki's comeback og tysk håndbold-brag

Redaktørens Valg
Redaktørens ValgProfimedia
Der er en sand perlerække af lækkerbiskener i den kommende weekend i sportsverdenen. Vi har udvalgt en række af de opgør, som du absolut ikke må misse over de næste tre dage, der er sat vand over til en brandvarm sports-weekend.

AS Roma-AC Milan (Fredag 1/9 kl. 20.45, Stadio Olimpico)

Uroen ulmer i den evige stad efter en helt forfærdelig sæson-start, hvor Jose Mourinho' s tropper blot har fået 'et point i de første to kampe og sidste weekend måtte lide et forsmædeligt 2-1 nederlag ude mod Verona. Derfor begynder trænersædet langsomt for alvor at brænde under portugiseren, der ellers nyder stor popularitet i Rom efter at have vundet Conference League med klubben og ført dem i Europa League finalen sidste sæson. 

De nye signings, Houssem Aouar, Leandro Paredes, Renato Sanches og Sardar Azmoun ankom ude af form, hvilket bestemt ikke har hjulpet romerne, der med Mourinho tilbage på trænerbænken sætter deres lid til at Romelo Lukaku, der er lånt i Chelsea, for alvor kan få det romerske angrebslokomotiv tilbage på rette spor.

Romerne skal dog stå tidligt op mod gæsterne, der ankommer i forrygende form efter sejre på 2-0 og 4-1 over Bologna og Torino, og den sårbare romerske fire-back kæde kan formentlig se frem til en travl fredag aften.

 

Caroline Wozniacki - Jennifer Brady (Fredag 1/9, kl. 20.00 US Open, Flushing Meadow)

Det har overrasket det fleste tennis eksperter, at Caroline Wozniacki har formået at spille sig i tredje runde i US Open. Der var ingen slinger i valsen da hun i første runde besejrede Tatiana Prozorova, men det sendte et skarpt signal til konkurrenterne, at hun også var i stand til at besejre nr. 11 på verdensranglisten, den tjekkiske veteran, Petra Kvitova i to tætte sæt.

Wozniacki har blot spillet tre kampe i forberedelserne til US Open og mens hun i Toronto bestemt viste eksempler på sit tidligere format mod Wimbledon-mesteren Marketa Vondrousova, så hun udmådelig rusten ud i Cincinnati mod Varvara Gracheva. Derfor var det mange ting, der indikerede et tidligt exit i Flushing Meadow, men som så ofte før har Wozniacki gjort kritikerne til skamme.

Over for danskeren venter i tredje runde amerikaneren Jennifer Brady, som blot er rangeret som nr. 433 i verden men som nåede semifinalen i US Open i 2020 og finalen i Australian Open i begyndelsen af 2021. Her var hun helt oppe som nummer 13 på verdensranglisten. Siden da har en knæskade haft indflydelse på hendes dalende rangering.

 

Union Berlin - RB Leipzig (Søndag 3/9, kl. 17.30, Stadion An der Alten Försterei)

Mens Kasper Schmeichels situation i Nice er uafklaret, hvor han er røget på bænken, så peger flere på at Frederik Rønnow skal vogte stængerne for Danmark i de kommende EM-kvalifikationskampe. En god indikation på Rønnows lovende form kan man få, når Union Berlin støder sammen med RB Leipzig i den tyske Bundesliga. Union Berlin har fået en glimrende start på Bundesligaen med 4-1 sejre og Mainz 05 og Darmstadt, men der er dog problemer før mødet med Leipzig. 

Brenden Aaronson afsoner karantæne efter at være blevet udvist i første halvleg i Darmstadt, mens Danilho Doekhi er ude af spillet efter at have brækket kindbenet. Midtbaneduoen Rani Khedira og Janik Haberer forventes først tilbage efter landskampspausen, mens en muskelskade udelukker sidste sæsons topscorer Sheraldo Becker.

Frederik Rønnow i aktion mod Darmstadt
Frederik Rønnow i aktion mod DarmstadtAFP

RB Leipzig fik efter deres imponerende Super Cup sejr på Allianz Arena mod Bayern München en skidt start på Bundesligaen med et 3-2 nederlag ude mod Bayer Leverkusen, men så atter potente ud i 5-1 sejren hjemme over Stuttgart, hvor man endda var bagud ved pausen. I den kamp erstattede Yussuf Poulsen Timo Werner i angrebet, og danskeren kan ifølge træner Marco Rose nemt få genvalg i angrebet til kampen mod Union Berlin.

 

SC Magdeburg - SG Flensburg Handewitt (Søndag 3/9, kl. 15.00, GETEC Arena)

Den tyske Bundesliga i håndbold byder også på et ordentligt brag i weekenden, når Champions League mestrene fra Magdeburg søndag tager imod Nicolej Krickau's Flensburg-Handewitt på hjemmebane. Magdeburg brugte sommerperioden på at spille syv venskabskampe, som alle blev vundet, inklusive bemærkelsesværdige sejre som i So-Tech Cup mod HBC Nantes (32-30) og Aalborg (33-32). 

Felix Claar (Aalborg), Janus Smarason (Kolstad IL), Albin Lagergren (Rhein-Neckar Löwen) og Sergey Hernandez Ferrer (Benfica Lissabon) viste allerede under forberedelsen på imponerende vis, hvilke styrker de kan tilføre holdet, og allerede i premieren ude mod HSG Wetzlar, som man vandt overbevisende 31-15, så Magdeburg, anført af Magnus Saugstrup, virkelig stærke ud.

Magnus Saugstrup i sidste sæsons CL-finale
Magnus Saugstrup i sidste sæsons CL-finaleProfimedia

Flensburg-Handewitt, der har ikke færre end ni danskere i truppen, oprustede før denne sæson kraftigt på det danske marked, hvor man hentede GOG's Simon Pytlick, Lukas Jørgensen og Bjerringbro-Silkeborg's Aksel Horgen. Pytlick og Jørgensen viste sig også flot frem i Bundesliga-starten i det nordtyske derby mod HSV, og der ventes et håndbold-brag af dimensioner, når de to giganter mødes i GETEC Arena i Magdeburg.

Redaktør Svend Bertil Frandsen
Redaktør Svend Bertil FrandsenLivesport