Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

René Holten fik flashback til Rio og trodsede søgræs

Rene Holten slap for græs-sejlads
Rene Holten slap for græs-sejladsAFP
Med en suveræn præstation roede René Holten sig videre til semifinalen i enerkajak og forlængede karrieren.

Om få dage stopper René Holten Poulsen sin karriere, men der er stadig noget tilbage i tanken.

Det beviste han onsdag eftermiddag, hvor den 35-årige kajakroer vandt sin kvartfinale sikkert og roede sig videre ved OL.

Stillingen
StillingenEnetpulse

På de første meter nåede de ubehagelige minder fra sommerlegene i Rio ellers at dukke op.

"Fra starten bakkede jeg og fik græs på. Jeg bad en lille bøn om, at jeg ikke ville få græs på ned ad banen. Jeg nåede lige at tænke på Rio," siger danskeren.

I OL-finalen i 2016 angav Holten søgræsset som en af årsagerne til, at det kun blev til en sjetteplads, selv om den bomstærke dansker var en af favoritterne.

Bedre gik det i onsdagens kvartfinale, men belgiske Artuur Peters blev til gengæld ramt af problemet. Han lå ellers godt til, men endte klart sidst.

Det fik de to sig en snak om efter løbet.

"Jeg kunne bare se, at han forsvandt. Da han kom ind, kunne jeg se, at han havde græs på spidsen, og han hev noget op af vandet. Jeg gik over til ham og gav ham en krammer. Så sagde han, at han nu forstår, præcis hvordan jeg havde det i Rio. Hvis jeg kunne forklare, hvor hårdt det er fysisk og mentalt at få græs på, ville det være nemmere for folk at forstå, hvor meget det krævede af mig i 2016, og hvor meget det krævede af ham (Peters, red.) overhovedet at komme i mål," lyder det fra René Holten.

Med sejren i kvartfinalen fik Holten bevist over for sig selv, at formen er god, og niveauet stadig er højt.

Han har dog ikke brug for at kaste med mudder efter Dansk Kano & Kajak Forbund, som for to år siden vragede den erfarne udøver. En beslutning, der betød, at Holten måtte jagte OL-deltagelsen på egen hånd.

"Jeg er glad for min præstation, og hvordan jeg har håndteret sagen og processen efter. Det er jeg stolt af. Det har hele tiden været min ambition at stå her, og det havde været fedt at gøre det med fuld opbakning fra mit forbund. Heldigvis fik de en henvendelse fra Team Danmark om at støtte mig det sidste stykke. Jeg har fået støtte de sidste fire måneder, men det er en meget lille brøkdel af, hvad processen for at komme med er. Så et eller andet sted er jeg bare super stolt over overhovedet at være her," forklarer han.

På lørdag skal han ro semifinale og - hvis alt går vel - finale.