René Holten stryger i finale i bedste tid og kommer tættere på OL

René Holten stryger i finale i bedste tid og kommer tættere på OLProfimedia
Det dufter af en OL-billet for René Holten Poulsen.

I hvert fald leverede den danske kajakroer den bedste tid af alle, da han strøg i finalen i 1000 meter enerkajak i torsdagens kvalifikationsstævne om at komme med til legene.

René Holten var helt suveræn i sin semifinale, som han kontrollerede fra start til slut. Vinderne af de to semifinaler gik direkte videre til finalen, så René Holten var aldrig i tvivl om finalepladsen.

Det kunne man også se i slutfasen af de 1000 meter, hvor René Holten tog sig tid til at kigge sig over skulderen og konstatere, at han var over en bådlængde foran de nærmeste rivaler.

René Holten endte med at vinde i tiden 3 minutter og 29,86 sekunder. På tværs af de to semifinaler var det den bedste tid af alle.

Dermed går han ind i finalen som en af favoritterne. De to bedste sikrer sig billetter til OL, som længe har været det store mål for René Holten.

Tidligere torsdag deltog René Holten også i de indledende løb, men her tog han det mere roligt og kom ind over målstregen som samlet nummer 16 ud af de 21 deltagere.

René Holten blev noteret for en beskeden tid på 3 minutter og 41,58 sekunder.

Men danskeren havde tilsyneladende sparet sine kræfter til senere på dagen, hvor han var ganske overlegen.