Revier-derby: Dortmund missede klubrekorden i medrivende kamp mod hårdt kæmpende SchalkeIna Fassbender AFP
Revier-derby nummer 100 løb af stablen lørdag aften, med et Schalke-hold på pointjagt til bundstriden og et Dortmund-hold på vej efter 9. sejr i træk, der i så fald ville være klubrekord.

Schalke 04 havde en enkelt ændring fra sejren over Bochum da Mehmet-Can Aydin havde overtaget pladsen på midtbanen fra colombianske Eder Balanta og stillede generelt med et ungt mandskab.

Gæsterne fra Dortmund havde kaptajn Mats Hummels med igen i forhold til kampen mod Chelsea, men omvendt var erfarne Marco Reus fraværende med sygdom. Julian Brandt der blev skadet kort inde i kampen mod Chelsea, var heller ikke blevet klar til Revier-derbyet.

Startopstillingerne i Revier-derbyet
Startopstillingerne i Revier-derbyetFlashscore

Favoritterne fra Dortmund var under pres efter Bayerns sejr tidligere på dagen, mens Schalke kom ind til opgøret med to sejre i træk.

Det var gæsterne der kom bedst fra start, hvor det ikke virkede til at Schalke skulle score for første gang i fem kampe mod Dortmund. Både Julian Ryerson, Sebastien Haller og Raphael Guerreiro fik testet rutinerede Ralf Fahrmann i Schalke-målet. Kuriøst nok var det Schalkes stopper Moritz Jenz, der var tættest på, da han mistimede en clearing på et indlæg fra Dortmunds højreside.

Omkring den halve time brændte det på igen foran Fahrmann, da Donyell Malen vendte rundt på en femøre og sendte en afslutning afsted fra kanten af det lille felt. Schalke slap dog med skrækken endnu en gang.

Gæsterne havde bolden mest i de første 45 minutter. Schalke evnede ikke at spille sig ud af rivalernes pres og formåede kun at skabe enkelte ufarlige kontraangreb, og efter 37 minutter kom forløsningen for gæsterne.

Midtstopperen Nico Schlotterbeck var lusket med frem som en konsekvens af Dortsmunds tunge pres, og kunne med en knaldhård afslutning passere Fahrmann, og kortvarigt gøre Schalkes fans tavse. Det var 23-årige Schlotterbecks tredje sæsonmål.

Der var flere store muligheder til Dortmund efter føringsmålet, så Schalke kunne glæde sig over at gå til pausen kun 'et mål bagud.

Statistik på 1. halvleg
Statistik på 1. halvlegFlashscore

Det var et forvandlet hjemmehold, der kom ud efter pausen. Jude Bellingham mistede bolden på midten og så blev Michael Frey sendt afsted ned langs højrekanten og med en perfekt aflevering mod den bagerste stang, fandt han Marius Bulter der kunne score for tredje kamp i træk.

Udligningen tændte i den grad op for Veltins Arena, der kogte godt og grundigt, og der kom også mere intensitet og hårdhed i nærkampene.

Dortmund overvandt langsomt, men sikkert chokket over udligningen, og de fik bragt sig tilbage i front efter en times spil. Emre Can sendte en fornem aflevering i dybden mod Guerreiro, der efter et enkelt touch hamrede bolden i det fjerne hjørne. 2-1 til Dortmund.

Efter føringen var kampbilledet fra første halvleg mere eller mindre tilbage. Dortmund var mest på bolden og havde flere gode muligheder for at udbygge føringen. Men Schalke var slet ikke færdige med at drille favoritterne.

Schalke-træner Thomas Reis foretog nogle taktiske justeringer og sendte blandt andre Kenan Karaman på banen. Med ti minutter tilbage steg han til vejrs på et indlæg, og headede den med fuld appel ind bag Alexander Meyer i Dortmund-målet.

Stats på kampen
Stats på kampenOpta by Flashscore

Det blev en åben slagudveksling i de sidste minutter og indskiftede Balanta havde muligheden for at skrive sig ind i Schalkes folklore, men han misbrugte den store chance med blot et par minutter tilbage.

Der kom ikke flere scoringer og Schalke fik et hårdt tiltrængt point efter et opgør, der mest stod Dortmund på. Dortmund missede dermed muligheden for klubrekorden for antallet af sejre men mistede også samtidigt terræn i toppen.