Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Riemer tog imod råd fra Solbakken før landstrænerjob: Havde flere tilbud på hånden

Flashscore
Riemer poserer i sin nye stilling.
Riemer poserer i sin nye stilling.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Efter Brian Riemers fyring i Anderlecht rådede Ståle Solbakken ham til ikke at tage det første og bedste job.

Penge havde ikke det store at sige, da Brian Riemer mærkede efter i maven og sagde ja til at blive dansk landstræner.

Tværtimod fyldte et råd fra Ståle Solbakken langt mere for Riemer, da han i september blev fyret som cheftræner i Anderlecht.

"Ståle Solbakken sagde til mig efter min afgang i Anderlecht, at jeg skulle love, at jeg ikke ville tage det første og bedste job. Det lyttede jeg faktisk rigtigt meget til," siger Riemer.

Dansk Boldspil-Union (DBU) rettede allerede henvendelse til Riemer i august, og da Anderlecht fyrede danskeren, gik det pludselig stærkt. Men der opstod også flere andre muligheder end landstrænerjobbet.

"Jeg vil ikke være alt for konkret, men inden for de seneste to-tre uger har jeg haft andre muligheder, som også var af meget interessant karakter. Men penge har ikke fyldt noget for mig i det her. Mit valg i denne situation har overhovedet ikke haft noget at gøre med økonomi. Hvis jeg ville tjene flere penge, skulle jeg have gjort noget helt andet. Det kan jeg godt afsløre," lyder det fra Riemer.

Han var skuffet og ærgerlig over at blive fyret i Anderlecht efter lidt under to år i sit første job som cheftræner. Men han lærte meget af det.

"Lige i situationen var jeg træt af det. Jeg følte, at vi havde mere at byde ind med. Jeg var overrasket over, at det skulle slutte. Men det er et overstået kapitel for mig. Hvis jeg skal være hård, så synes jeg, at det nogle gange var et cirkus. Hvis man er tæt på belgisk fodbold, så vil man vide, at det er sådan, belgisk fodbold er. Jeg glæder mig nu over at kunne formulere mig på dansk. Jeg glæder mig til at kunne forklare ting meget præcist, så alle kan forstå det," siger Riemer, der er bosat i Bruxelles.

Medierne i Belgien var hårde ved Riemer, føler danskeren, når han kigger tilbage. Men han tog det med som en del af pakken.

"Jeg følte, at der var større behov for drama end fornuft. Det handlede ikke så meget om at vinde eller tabe. Der skulle hele tiden være et drama. Det var umuligt at gøre folk tilfredse. Men det var det, jeg tog derned for. Det var det, jeg ville. Jeg vidste, at det ville gøre mig hård og lære mig en masse ting. Frem for alt ville det gøre mig klar til mit næste job," siger han.

Da det næste job skulle vise sig at kunne blive det danske fodboldlandshold, rumlede og rumsterede det i maven, forklarer han.

"Det var lidt ligesom at blive forelsket første gang. Jeg satte mig ned og tænkte nærmere over det. Man kan altid blive træner for et stort hold i Danmark eller en klub i udlandet. Også en storklub i udlandet. Det er der mange muligheder for at opnå på et tidspunkt, men der er kun én mulighed for at blive træner for sit eget land. Det kunne jeg simpelthen ikke sige nej til," forklarer Riemer.