Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rio Ferdinand vært for ny dokumentarserie, der sætter fokus på homofobi og racisme i fodbold

Rio Ferdinand har haft både racisme og homofobi tæt inde på livet i sin karriere.
Rio Ferdinand har haft både racisme og homofobi tæt inde på livet i sin karriere.Profimedia
Rio Ferdinand var allerede som spiller en af fodboldens foregangsmænd i forhold til at omtale nogle af de problemer, der har været inden for fodbold, som ikke havde relation til det sportslige. Nu fortsætter han arbejdet mod at gøre fodbold til et bedre sted med en ny dokumentarserie.

Rio Ferdinand har efter afslutningen på sin aktive karriere, der bragte ham forbi adresser som West Ham og især Manchester United, hvor han i en periode var verdens dyreste fodboldspiller, brugt mange kræfter på at italesætte had inden for sporten.

Nu går den 44-årige skridtet videre som vært for en ny programserie, kaldet Tipping Point, hvor han sætter fokus på fodboldens skyggesider, såsom racisme, homofobi og berøringsangst over for mentale problemer. Især det førstnævnte har Ferdinand haft tæt på livet. Både uden for banen, men også personligt inden for linjerne.

Her vil mange nok huske den ekstremt omtalte sag, hvor Ferdinands daværende kollega i Englands midterforsvar, John Terry, blev dømt for racisme. Og dette vel at mærke ikke mod hvem som helst, men såmænd mod Ferdinands egen lillebror, Anton. En sag, der blev slutningen på Terrys karriere som landsholdsanfører.

Uden tvivl noget, der har ansporet Ferdinand til at være så engageret, som han er i den nye dokumentar, der er blevet filmet over flere år. 

"Der er elementer af racisme inden for sporten. Da vi filmede efter Euro 2020, (hvor Saka, Sancho og Rashford blev udsat for racisme efter at have brændt straffespark i finalen, red.) viste det tydeligt, at hvis man var i tvivl, så blev det helt tydeligt der," fortæller Ferdinand i et interview med The Athletic.

Homoseksuel søster var en anledning til at gøre opråb

I dokumentaren interviewer han også blandt andet Andreas Hitzlsperger, der sprang ud som homoseksuel efter afslutningen på sin karriere, og Ferdinand understreger, at det har været svært for ham at få folk til at være ærlige, eller i det mindste have lyst til at komme frem. Angsten for at blive hængt ud offentligt eller blive beskyldt for at være for sensitiv afholder de fleste fra at tale om det. Men han forstår det, især fordi hans egen søster i en sen alder sprang ud.

"Da min søster voksede op, der hørte hun ofte mig råbe "b*******" (caraibisk skældsord for homoseksuelle, red.) og min far talte også grimt om homoseksuelle. Så at hun sprang ud, var virkeligt en hård omgang for hende, og det var med til at uddanne mig i den henseende," fortæller Ferdinand.

Tipping Point kan ses på Amazon Prime fra den 11. november.