Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sønderjyder sejrede i kæmpe målfest: GOG kunne ikke stoppe fransk målmager

25-årige August Wiger var i stort spilhumør søndag mod GOG, hvor han scorede otte mål og lavede fem assists for Sønderjyske i en sejr på 42-37.
25-årige August Wiger var i stort spilhumør søndag mod GOG, hvor han scorede otte mål og lavede fem assists for Sønderjyske i en sejr på 42-37.Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
Søndag fik GOG tildelt lidt af en lussing af Sønderjyske i herrehåndboldligaen. Selvom sønderjyderne ikke vandt nogen decideret storsejr, med fem mål til forskel, måtte fynboerne nemlig se sig selv indkassere hele 42 scoringer.

Niveauforskellen mellem GOG og Sønderjyske burde egentlig være til at tage og føle. Fynboerne er forsvarende danmarksmestre, sønderjyderne er oprykkere. Før søndagens indbyrdes møde havde mestrene da også samlet næsten tre gange så mange point sammen i herrehåndboldligaen i denne sæson, som Sønderjyske havde.

Men det skulle ikke gå efter planen for Simon Pytlick, Morten Olsen og resten af GOG-mandskabet, for de løb nemlig ind i et velspillende Sønderjyske-mandskab, som de slet ikke kunne få stoppet.

Kampen endte således i en regulær målfest, hvor begge hold rundede 35 scoringer. Flest blev det dog til for hjemmeholdet fra Sønderjylland, der scorede svimlende 42 gange i Matthias Dorgelo og Tobias Thulins GOG-mål, fem gange mere end fynboerne formåede at score i kampen, der altså sluttede 42-37 i Sønderjyskes favør.

Det var faktisk tredje gang på ganske kort tid, at GOG måtte se sig selv indkassere mere end 40 mål, for i slutningen af november mødte de danske mestre deres franske ditto, Paris Saint-Germain, to gange, og ved begge lejligheder fik franskmændene scoret mere end 40.

Mens det i kampene mod PSG var store navne som Nikola Karabatić og Luc Steins, der stod for mange af scoringerne, så var det i søndagens opgør særligt to svenskere og en af Karabatić’ franske landsmænd, der lagde et højt niveau for dagen.

Den svenske duo August Wiger og Andreas Lang stod således for otte scoringer hver, mens Noah Gaudin scorede hele 11 gange. Den 23-årige franskmand skulle bruge 17 forsøg på at score sine 11 mål, og han bød desuden også ind med to assists.

Undervejs blev hjemmeholdet ellers ramt af otte tominutters-udvisninger sammenlignet med blot én af slagsen til GOG, men det var Rasmus Vandbæks sønderjyske tropper åbenlyst ligeglade med, for målene fortsatte altså med at vælte ind.

Med nederlaget er GOG à point med Aalborg Håndbold i toppen af tabellen, efter Mikkel Hansens nordjyske mandskab tidligere søndag slog Skjern i en tiltrængt storsejr.

Sønderjyske bringer sig til gengæld lidt tættere på slutspilspladserne, hvor Ribe-Esbjerg i øjeblikket indtager den ottenplads, der er yderste mandat til sæsonens slutspil. Ribe-Esbjerg vandt ligeledes søndag, en smal etmålssejr over Skanderborg-Aarhus Håndbold.