Sønderjyske haler ind på duksen Herning Blue Fox: Vandt topkamp i Vojens

Lørdag mødes Sønderjyske og Herning Blue Fox på sidstnævntes hjemmebane.
Lørdag mødes Sønderjyske og Herning Blue Fox på sidstnævntes hjemmebane.Profimedia
Sønderjyske er på omgangshøjde med Herning Blue Fox i Metal Ligaen, efter at holdet vandt fredagens topbrag i Vojens 5-2.

Begge hold har nu 47 point, men Sønderjyske har spillet en kamp mere end midtjyderne, og allerede lørdag kan Herning få revanche.

Her mødes holdene nemlig igen - denne gang i Herning, hvor hjemmeholdet har vundet alle sine ti kampe i sæsonen.

Herning skabte i fredagens opgør mest i første periode og vandt skudstatistikken 11-5, men hjemmeholdet var skarpest.

Svenske Villiam Haag sørgede for 1-0 i powerplay, inden Anders Biel lidt heldigt øgede til 2-0 efter 14 minutter via en herningensisk skøjte.

Billedet var det samme i anden periode, men denne gang var effektiviteten større hos udeholdet, der fik bragt balance i regnskabet via landsholdsspillerne Morten Poulsen og Mathias From.

Svenske Max Tjernström fandt dog vej gennem Herning-keeperens ben og skaffede Sønderjyske 3-2 inden sidste pause. Og i tredje periode skiftede kampen karakter.

Sønderjyske var således bedst i de sidste 20 minutter, og da amerikanske Charlie Combs øgede til 4-2 efter 53 minutter, var kampen reelt afgjort.

Siden lukkede Combs med sit 15. sæsonmål også gassen helt ud af ballonen med sin scoring til 5-2 i tomt mål.

Andetsteds indfriede Odense Bulldogs sin favoritværdighed og konsoliderede tredjepladsen med 6-1 over Herlev Eagles.