Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sønderjyske har fundet ny spydspids: Gafler brandvarm topscorer i Aarhus

Aarhus Fremad må finde forårets scoringer i et andet sæt støvler end 26-årige Søren Andreasens. Torsdag blev han præsenteret i Sønderjyske.
Aarhus Fremad må finde forårets scoringer i et andet sæt støvler end 26-årige Søren Andreasens. Torsdag blev han præsenteret i Sønderjyske.Ole Nielsen
Aarhus Fremad må vinke farvel til klubbens helt store topscorer de seneste sæsoner, for Sønderjyske har nemlig slået kløerne i Søren Andreasen, der forlader det århusianske efter tre ekstremt målrige sæsoner.

Det har egentlig slet ikke været så ringe endda, det som 29-årige Emil Berggreen har leveret i Sønderjyske i løbet af efterårets kampe i 1. division. Seks mål har den forhenværende Greuther Fürth-spids således scoret i blot ni kampe fra start, men den stærke centerforward døjer desværre med alt for mange skader. 

Derfor har Sønderjyske nu været ude at forstærke sig på banens forreste position. 26-årige Søren Andreasen skal således forsøge at hjælpe sønderjyderne med at finde vejen tilbage til Superligaen, efter den Haderslev-baserede klub i seneste sæson måtte rykke ud af den bedste danske række efter 14 sæsoner i streg i Superligaen.

Allerede onsdag eftermiddag kunne Der Nordschleswiger fortælle, at den nu forhenværende Aarhus Fremad angriber havde forladt den århusianske klubs træningslejr i Tyrkiet for at flyve til Danmark, til lægetjek i Haderslev.

Og torsdag aften kom den officielle pressemeddelelse fra Sønderjyske så. Kontrakt til Søren Andreasen, ny Sønderjyske-spiller, efter tre år på Riisvangen i det århusianske, hvor det er blevet til ganske mange scoringer - og Aarhus Fremad havde endda kontrakt på Andreasen frem til sommeren 2023, men ifølge bold.dk har sønderjyderne betalt 250.000 kroner for at hente målmageren til Haderslev med det samme.

I Sønderjyske skal Søren Andreasen spille med nummer 14, efter han i Aarhus Fremad har haft nummer 23.
I Sønderjyske skal Søren Andreasen spille med nummer 14, efter han i Aarhus Fremad har haft nummer 23.Claus Birch/Ritzau Scanpix

En sulten spiller, der er opsat på at bevise sit værd

Hele 59 mål er det således blevet til, syv af dem på straffespark, i Søren Andreasens 86 officielle kampe for Aarhus Fremad. Da de sorte og gule fra Aarhus tidligere på sæsonen ekspederede Brøndby IF ud af Pokalturneringen, var det med netop Andreasen i rollen som målscorer i den sensationelle storsejr.

"Det er en angriber, der har haft et lidt atypisk karriereforløb. Han startede som lyn og torden i ungdomsårene, men da gennembruddet som senior i første omgang lod vente på sig, tog han nogle kloge valg i sin karriere og er siden kommet stærkt igen. Det betyder, at vi får en sulten spiller, der virkelig er opsat på at bevise sit værd i Sønderjyske Fodbold, og vi ser frem til at, at vi i fællesskab skal få ham til også at slå igennem hos og fortsætte den gode udvikling, han har været inde i de seneste sæsoner," kommer det fra sportsdirektør Esben Hansen i klubbens pressemeddelelse.

Foruden sæsonerne i Aarhus Fremad, har Søren Andreasen en fortid i Esbjerg fB, hvor han som teenager fik Superligadebut med ét enkelt minut mod netop Brøndby på Brøndby Stadion i 2016, før målslugeren satte kursen mod Island og ÍBV Vestmannaeyjar, hvor det dog kun blev til ni kampe uden succes.

Herefter fulgte opholdt i Kolding IF og Middelfart B, før Andreasen i starten af 2020 sluttede sig til Aarhus Fremad, hvor Andreasen siden har bombet mål, mens han ifølge Århus Stiftstidende har taget en uddannelse som tømrer sideløbende, en uddannelse som nu ifølge den århusianske avis er sat på pause.

I Middelfart blev det til 31 mål i 82 kampe for Søren Andreasen.
I Middelfart blev det til 31 mål i 82 kampe for Søren Andreasen.Ole Nielsen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Et mål igennem længere tid at blive professionel

Søren Andreasen får dog sin sag for i foråret, hvis han skal lægge til det ene minuts Superligafodbold, han hidtil har spillet i karrieren. Sønderjyske ligger nemlig på en skuffende sjetteplads efter de første 17 spillerunder, 10 point efter Vejle B på førstepladsen, men angriberen ser frem til at tørne ud for den sønderjyske klub.

"Skiftet til Sønderjyske Fodbold er et godt skridt for mig, og jeg ser frem til at prøve mig af på en højere hylde og udvikle mig endnu mere som fodboldspiller. Jeg glæder mig meget til at spille på Sydbank Park. Det er et fedt stadion, og jeg glæder mig til at spille for fansene," fortæller Søren Andreasen i klubbens pressemeddelelse. 

På den århusianske klubs hjemmeside understreger topscorere, at det absolut ikke var nemt at sige farvel til Riisvangen, men at tilværelsen som professionel har været et mål for ham længe og et skridt, som han nu ønsker at tage.

"Det er vigtigt for mig at komme på fuldtid, hvor man virkelig kan nørde fodbolden. Der er rigtig mange gode ting i det tilbud som SønderjyskE har givet mig, og jeg har valgt dem, fordi det er det sted, hvor jeg kan komme videre og udvikle mig," lyder det fra den 26-årige topscorer, der er opvokset i det sydvestlige Jylland, i Starup.

Sønderjyske og Søren Andreasen åbner forårssæsonen 19. februar, når de gæster 1. divisionens treere fra Næstved BK på TintShop Park.