Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sæsonen kan være på spil for både Inter og Milan i søndagens Derby della Madonnina

Lautaro Martinez kan meget vel kommen i fokus igen mod AC Milan
Lautaro Martinez kan meget vel kommen i fokus igen mod AC MilanPhoto by MIGUEL MEDINA / AFP
Det 178. Milano-derby i Serie A får ekstra stor betydning, da begge holds titelaspirationer hænger i en tynd tråd. Inter blev topholdet Napolis nærmeste "trussel" efter seneste spillerunde, men Inter kan være 16 point efter topholdet, når Milano-derbyet starter. Hvis Nerrazzurri skal holde presset på napolitanerne, har de ikke råd til at tabe point her og Inter går også ind til kampen på søndag som favoritter.

Simone Inzaghis mænd har også allerede besejret AC Milan i 2023, da de vandt 3-0 i den italienske Super-Cup i januar og revancherede sig dermed for deres 3-2-nederlag seneste ligaopgør i denne sæson.

Super Cuppen fandt sted i Mellemøsten, men en tilbagevenden til mere velkendte omgivelser lover godt for Inter, der har den næsthøjeste målforskel på hjemmebane i Serie A i denne sæson med +24, hvilket kun overgås af Napoli med +28.

Presset AC Milan

I stærk kontrast hertil går Rossoneri ind til dette store opgør som et hårdt presset hold, efter at de har lidt to nederlag i ligaen i træk, hvor de hver gang indkasserede minimum fire mål.

En forfærdelig stime på seks kampe uden sejr i alle turneringer har sat sidste sæsons mestertræner Stefano Pioli under luppen, da han står over for den skræmmende mulighed, at Milan er 18 point bag Napoli efter denne runde.

Stillingen i toppen af Serie A
Stillingen i toppen af Serie AFlashscore

Det bør ikke være svært for Pioli at motivere sine spillere til dette opgør, da Milan forsøger at undgå et tredje liganederlag i træk for første gang siden september 2019. En vigtig komponent i at undgå denne "bedrift" kunne meget vel være at forbedre hans holds præstationer i første halvleg. Kun bundholdene Salernitana og Cremonese har indkasseret flere Serie A-mål i første halvleg i denne sæson end Milan.

Martinez er varm igen

To mål af Lautaro Martinez var nok til at komme tilbage fra et truende nederlag på udebane mod Cremonese i weekenden, og få tre vigtige point. Et uafgjort resultat mod Monza og et nederlag hjemme mod Empoli siden genstarten har formentlig gjort en ende på Inters håb om en Scudetto i denne sæson.

Argentinske Martinez har spillet godt for sit klubhold efter et relativt skuffende VM. Så han kan meget vel være den, der finder nettet på søndag i Derby della Madonnina på San Siro.

Stats på Martinez
Stats på MartinezFlashscore

De to Milano-klubber er kun adskilt af to point i ligatabellen, men med Milans seneste form, tyder det på at det bliver den blå-sorte halvdel af byen, der kan juble ved slutfløjtet.

Stefano Piolis mandskab er faldet sammen, siden de vendte tilbage efter VM, og har kun vundet én af deres fem Serie A-kampe. Et 5-2 nederlag på hjemmebane til upåagtede Sassuolo var det seneste pinlige nederlag for Milan.

At gentage sidste sæsons mesterskab synes nu udelukket - og det kan endda blive en svær opgave at slutte i top fire og kvalificere sig til Champions League. En sejr mod Inter ville helt sikkert hjælpe, men Rossoneri synes ikke at være det bedste hold i byen i øjeblikket.

De to holds placering i Serie A
De to holds placering i Serie AFlashscore

Seneste nyt fra de to hold

Inter:

Marcelo Brozović vil sandsynligvis ikke være fit nok til at vende tilbage til denne kamp, så chefræner Simone Inzaghi vil fortsætte med sin betroede midtbane. Han skal dog træffe en beslutning i front - og kan vælge Edin Džeko i stedet for den nu Romelu Lukaku der skulle være klar.

Backup-keeper Samir Handanovid er stadig tvivlsom til opgøret med en muskelskade.

 

AC Milan:

Milan-træner Pioli fortsætter med at ændre på sit hold grundet af skader og svigtende form. Simon Kjær kan vende tilbage til midterforsvaret i stedet for Matteo Gabbia, der havde en dårlig kamp mod Sassuolo. Førstevalget som stopper Fikayo Tomori, er fortsat ude med den skade der holdt ham ude af kampen mod Sassuolo.

Rafael Leão bør også vende tilbage, selv med det nuværende kølige forhold mellem portugiseren og klubben. Milan og Leao kan ikke blive enige om en kontraktforlængelse. De to parter har papir hinanden frem til sommeren 2024.

Brahim Díaz kunne også erstatte Charles De Ketelaere på midten, og derudover meldes Ismael Bennacer ude med en muskelskade, efter at have afsonet karantæne i seneste kamp mod Cremonese.

De seneste møder mellem Inter og Milan
De seneste møder mellem Inter og MilanFlashscore