Sæsonens hold 2023/24: Giganttalenter, "late bloomers" og superstjerner

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sæsonens hold 2023/24: Giganttalenter, "late bloomers" og superstjerner

Jude Bellingham kom på vores Team of the Season, men hvem var ellers med?
Jude Bellingham kom på vores Team of the Season, men hvem var ellers med?AFP, Flashscore
Hver uge i løbet af klubfodboldsæsonen har vi præsenteret de bedste spillere fra verdens største ligaer på Ugens Hold. Nu, hvor sæsonen 2023/24 er overstået, er det tid til at præsentere sæsonens hold.

Vi har her ligeledes brugt Flashscores interne spillerbedømmelsessystem til at vælge den bedste spiller på hver position fra alle ligaer.

Vi har valgt de spillere, der har den højeste gennemsnitlige rating ud fra præstationer i den hjemlige liga alene, og som har spillet mindst 20 kampe og været på banen i mindst 1000 minutter.

Da der er så mange fantastiske spillere, der lige akkurat ikke kom med, har vi også givet nogle hædrende omtaler.

Sæsonens hold 2023/24
Sæsonens hold 2023/24Flashscore

Målmand

Gianluigi Donnarumma (Paris St-Germain) 7,2 (gennemsnitlig rating i den hjemlige liga)

Gianluigi Donnarumma ville nok ikke være de flestes subjektive valg til sæsonens målmand, men italieneren scorede den højeste gennemsnitlige ligarating af alle målmænd under PSG's titelvindende kampagne.

Det kan godt være, at han kun spillede 25 kampe, men Donnarumma var meget imponerende i dem, hvor han kun lukkede 20 mål ind og holdt buret rent 11 gange.

Donnarummas Ligue 1-statistik i 2023/24
Donnarummas Ligue 1-statistik i 2023/24AFP, Opta by StatsPerform

Hædrende omtale (HM): Fernando Muslera (Galatasaray) 7,0

Det er passende at få en spiller med fra de tyrkiske Super Lig-mestre Galatasaray, efter at de vandt ligaen med en rekord på 102 point.

37-årige Fernando Muslera var en klippe for dem mellem stængerne i sin 13. sæson i klubben.

Forsvar

Joshua Kimmich (Bayern München) 7,4

Spørgsmålet med Joshua Kimmich har længe været: Hvad er egentlig hans bedste position på banen? Er han en central midtbanespiller eller en back?

I denne sæson i Bundesligaen spillede han begge roller og så ud til at finde sig til rette på sidstnævnte, efterhånden som sæsonen skred frem.

I 28 ligakampe bidrog han med seks assists, lavede 167 tacklinger og tilbagelagde næsten 300 kilometer.

Kimmich kom også på vores Sæsonens bedste hold i Champions League.

Kimmichs Heat Map i sæsonens sidste kamp
Kimmichs Heat Map i sæsonens sidste kampAFP, Opta by StatsPerform

Virgil van Dijk (Liverpool) 7,2

Virgil van Dijk gik ind til en sæson, hvor mange tvivlede på, om han nogensinde ville komme tilbage til sit bedste, efter at han havde haft en dårlig 2022/23-kampagne (efter sine egne, tårnhøje standarder), hvor han kæmpede for at komme tilbage fra sin korsbåndsskade. Et år senere har han fået tvivlerne til at æde deres ord i sig.

Liverpool-kaptajnen var en klippe i forsvaret hele sæsonen og spillede en lige så stor rolle som alle andre på holdet i kampen om Premier League-titlen og Carabao Cuppen i Jürgen Klopps sidste sæson.

Van Dijk var afgørende for Liverpool i denne sæson
Van Dijk var afgørende for Liverpool i denne sæsonProfimedia

David Hancko (Feyenoord) 7,4

En spiller, som du kan forvente at høre meget om i det kommende transfervindue, er Feyenoords David Hancko, som har etableret sig som den bedste midterforsvarer i Holland.

Slovakken dominerede de fleste angribere, han kom op imod, og var også fremragende på bolden. Det er svært at finde venstrebenede midterforsvarere i verdensklasse, men han ligner i høj grad en af dem.

Maximilian Mittelstadt (Stuttgart) 7,5

Maximillian Mittelstadt er måske et af de mest overraskende navne på vores hold, og han har vist sig at være noget af en late bloomer, der i en alder af 27 år er blevet en af de bedste backs i Tyskland.

Han var enormt pålidelig i forsvaret og farlig fremad banen undervejs i Stuttgarts imponerende Bundesliga-kampagne, og han kan meget vel blive belønnet med en startplads på det tyske hold ved EM 2024.

Mittelstadt kom til Stuttgart fra Hertha Berlin
Mittelstadt kom til Stuttgart fra Hertha BerlinFlashscore

HM: Andrew Robertson (Liverpool) 7,5

Liverpools Andrew Robertson blev kun lige akkurat ikke udtaget til venstre back, selvom han fortsætter med at operere på højeste niveau.

Han gik glip af mange kampe i denne sæson på grund af skader, men nåede alligevel at lave tre mål og en assist i Premier League.

Midtbanen

Joey Veerman(PSV) 8,1

Vi uddeler ikke en pris til sæsonens spiller, men hvis vi gjorde, ville PSV's Joey Veerman få den, da hollænderen var den højest vurderede spiller på tværs af alle ligaer.

Han styrede showet for Eredivise-mestrene gennem hele sæsonen, stod for 16 assists og lavede i gennemsnit 4,6 nøgleafleveringer pr. kamp. Han var så god, at det ville være en kæmpe overraskelse, hvis han ikke forlod Eindhoven til fordel for større ting til sommer.

Veerman havde den højeste gennemsnitlige rating af alle spillere i sæsonen 2023/24
Veerman havde den højeste gennemsnitlige rating af alle spillere i sæsonen 2023/24Profimedia

Hakan Calhanoglu (Inter Milan) 7,7

Mange spillere imponerede for Inter Milan i deres kamp om Serie A-titlen, men ingen mere end den tyrkiske midtbanespiller Hakan Calhanoglu, som i manges øjne var sæsonens spiller i Italien.

Han scorede 13 gange, men det fortæller kun en side af historien, for den 30-årige var holdets kreative hjerte gennem hele sæsonen og spillede også en stor rolle i defensiven.

HM: Rodri (Manchester City) 7,6

Rodri kom ikke med i vores startopstilling med nød og næppe, men det ændrer ikke på den fremragende sæson, han havde i Manchester City.

Han lavede otte mål og ni assists fra den defensive midtbane, og Premier League-mestrene har ikke tabt en eneste ligakamp, hvor han har spillet, siden februar 2023.

Angreb

Phil Foden (Manchester City) 7,7

Phil Foden, der blev kåret til sæsonens spiller i Premier League, fandt et nyt niveau i denne sæson for Manchester City.

Han var holdets kreative omdrejningspunkt, da Kevin De Bruyne blev skadet, og Fodens sæson vil blive husket som hans overgang fra sprudlende talent til dominerende kraft.

I Premier League bidrog Foden med 19 mål og otte assists i Citys fjerde titelvindende kampagne i træk. Den højest rangerede spiller på et af verdens bedste hold, det siger alt.

Jude Bellingham (Real Madrid) 7,9

Jude Bellinghams debutsæson i LaLiga med Real Madrid har understreget hans position som det største talent i global fodbold i denne sæson, da han har været intet mindre end utrolig.

Han blev hentet i Dortmund i sommer for over 760 millioner kroner, og der var et vist pres på den 20-årige for at præstere, men han så ikke ud til at lade sig gå på af det. Bellingham spillede i en friere og mere fremskudt rolle end i Tyskland og scorede 19 mål for de spanske mestre, som de vandt ligaen.

Bellingham var den mest scorende midtbanespiller i LaLiga i 2023/24
Bellingham var den mest scorende midtbanespiller i LaLiga i 2023/24Profimedia, Opta by StatPerform

Alejandro Grimaldo(Bayer Leverkusen) 7,7

Hvordan kunne vi ikke have en spiller fra Bayer Leverkusen med? De første Bundesliga-mestre, der er gået igennem en hel sæson uden at tabe en kamp, også vandt pokalen og dertil kom i Europa League-finalen. Det var ganske enkelt en komplet sæson.

Nøglen til deres utrolige succes var spanieren Alejandro Grimaldo, som blev hentet på en fri kontrakt i sommer. Han lavede 13 assists og 10 mål i Bundesligaen og spillede en lang række kombination af positioner fra venstre wing-back til længere fremme på banen.

Viktor Gyokeres (Sporting) 7,8

Lautaro Martinez, Harry Kane, Erling Haaland - der er så mange imponerende niere i verdensfodbolden lige nu, men den mand, der slog dem alle med den højeste gennemsnitlige ligarating, var Sportings svenske sensation Viktor Gyokeres.

Gyokeres scorede 29 ligamål og lavede 10 assists i 33 kampe, da Sporting under Ruben Amorims ledelse stormede frem til det portugisiske mesterskab. Han blev hentet sidste sommer fra Coventry i den næstbedste engelske række, og kun få spillere har i denne sæson gjort sig gældende på topniveau som Gyokeres. Der venter helt sikkert en stor transfer i horisonten for denne velsmurte målmaskine.

Gyokeres' ligastatistik i 2023/24
Gyokeres' ligastatistik i 2023/24Profimedia, Opta by StatsPerform

HM: Luuk de Jong (PSV) 7,8

PSV-kaptajnen Luuk de Jong var noget uheldig med at gå glip af vores start-11'er efter at have leveret den bedste sæson i sin karriere i en moden alder af 33 år.

Alene i ligaen scorede angriberen hele 29 mål og lavede 15 assists og førte sit hold til titlen - det er flere mål end nogen anden i Europa bortset fra Harry Kane.

Manager

Xabi Alonso med DFB Pokal-trofæet efter at have vundet the double med Bayer
Xabi Alonso med DFB Pokal-trofæet efter at have vundet the double med BayerReuters

Xabi Alonso (Bayer Leverkusen)

Og hvem ellers? Da Xabi Alonso førte Bayer Leverkusen til deres første Bundesliga-titel nogensinde, en pokaltriumf i hjemlandet og Europa League-finalen, hvor finalen var den eneste kamp, de tabte i hele sæsonen, er han uden tvivl vores valg som sæsonens bedste manager.

At opnå en ubesejret double på hjemmebane ville være en utrolig bedrift for selv den mest erfarne manager, så at han gør det i sin første hele sæson som træner i seniorfodbold er intet mindre end bemærkelsesværdigt.