Graham Potter og Kai Havertz efter nederlaget til Brighton.
Graham Potter og Kai Havertz efter nederlaget til Brighton.AFP
Lørdagen bød på store overraskelser i Premier League.

Leicester – Manchester City (0-1)

Manchester City skulle forsøge at lægge pres på Arsenal i toppen af tabellen, mens Leicesters opgave var at lægge afstand til nedrykningspladserne. Kampbilledet blev som forventet, hvor Manchester City havde bolden mest og Leicester forsvarede. Storholdet fra Manchester havde da også svært ved at lirke en solid Leicester-defensiv op. Fem minutter efter pausen var Danny Ward i Leicester-målet dog chanceløs, da Kevin de Bruyne leverede en sand frisparksperle. De Bruynes flotte mål blev også kampens eneste scoring, og derfor løb Manchester City med de tre point.

Resultatet betyder, at Manchester City overtager førstepladsen inden Arsenals kamp mod Nottingham Forrest, mens Leicester nu er røget under nedrykningsstregen.

Bournemouth – Tottenham (2-3)

Der var gang i den på Vitality Stadium, da Bournemouth tog imod Tottenham. Hjemmeholdet, med Phillip Billing i startopstillingen, kom noget overraskende foran både 1-0 i første halvleg og 2-0 i begyndelsen af anden halvleg, selvom det var gæsterne fra London, der havde bolden mest. Da anden halvleg var 12 minutter gammel fik Ryan Sessegnon reduceret på oplæg fra danske Pierre-Emile Højbjerg. Et lille kvarter senere fik Ben Davies udlignet, og to minutter inde i tillægstiden scorede Rodrigo Bentancur vindermålet, der fuldbyrdede Tottenhams flotte comeback.

Sejren betyder, at Tottenham holder fast i tredjepladsen i Premier League.

Brentford – Wolverhampton (1-1)

Danskerklubben Brentford tog imod ulvene fra Wolverhampton. Der faldt ingen scoringer i kampens første 45 minutter. Til gengæld måtte danske Mathias Jensen lade sig udskifte og ind i stedet for ham kom danske Mikkel Damsgaard. Anden halvleg var kun fem minutter gammel, da Brentfords Ben Mee gjorde det til 1-0 for Thomas Franks tropper. To minutter senere kunne Thomas Frank dog se Ruben Neves udligne til 1-1. Selvom det var kampens sidste scoring, så sluttede opgøret ganske dramatisk, da Diego Costa blev vist ud for at nikke en skalle.

Brentford indtager pladsen som nummer 11, men Wolves er under stregen på 19.-pladsen.

Brighton – Chelsea (4-1)

En af dagens største overraskelser kom, da Chelsea var taget til sydkysten for at spille mod Brighton. Det var første gang, at Chelsea-manager Graham Potter var tilbage hos sin tidligere klub, og det blevet ikke noget glædeligt gensyn for manageren. Allerede efter fem minutters spil gjorde Leandro Trossard det til 1-0. Blot ni minutter senere var den gal igen, da Ruben Loftus-Cheek blev noteret for et selvmål. En dårlig første halvleg blev gjort endnu værre, da Trevor Chalobah også blev noteret for et selvmål tre minutter før pause. Mange forventede en trodsreaktion fra Chelsea og to minutter inde i anden halvleg fik tyske Kai Haverts reduceret til 3-1. Desværre for Chelsea fik de ikke udnyttet den store mængde boldbesiddelse, og til slut satte Pascal Gross et sidste søm i Chelsea-kisten, da han gjorde det 4-1.

Chelsea har nu ikke vundet i de seneste tre Prremier League-kampe, mens det var Brightons første sejr siden starten af september.

Crystal Palace – Southampton (1-0)

I en vigtig bundkamp tog Crystal Palace imod Southampton. De to hold kunne begge bruge de tre point, men det var Crystal Palace, med Joachim Andersen i startopstillingen, der trak det længste strå. Kampens eneste scoring kom, da Odsonne Edouard gjorde det til 1-0 efter 38 minutter.

Crystal Palace indtager tiendepladsen, mens Southampton indtager 17.-pladsen.

Newcastle – Aston Villa (4-0)

Newcastle buldrede videre, da de slog Aston Villa med 4-0. Med to scoringer af Callum Wilson og en fra henholdsvis Joelinton og Miguel Almiron overhalede Newcastle Chelsea og indtager fjerdepladsen. Newcastle har da også kun tabt en enkelt kamp i sæsonen og er derfor rigtig godt kørende.

Aston Villa er derimod skidt kørende og har tabt tre af de sidste fire kampe. Derfor må klubben også tage til takke med en placering som nummer 16.

Fulham – Everton (0-0)

Lørdagens eneste 0-0-kamp kom, da Fulham tog imod Everton. De to hold var meget jævnbyrdige i første halvleg, mens Fulham havde et lille overtag i anden halvleg. Hjemmeholdet formåede dog ikke at udnytte overtaget og begge mandskaber kan derfor sætte et enkelt point på kontoen.

Fulham ligger pt. nummer syv, mens Everton ligger nummer 12.

Liverpool – Leeds (1-2)

Dagens største overraskelse kom, da Leeds tog til Anfield og vandt med 2-1. Leeds startede opgøret som lyn og torden, da angriberen Rodrigo gjorde det til 1-0 efter fire minutter. Liverpool kom sig dog over chokket, og ti minutter senere kunne Mohamed Salah gøre det til 1-1. I store dele af kampen pressede Liverpool på, mens Leeds lurede på omstillinger. Hjemmeholdet kunne dog ikke få scoret, og i det 89. minut blev unge Crysencio Summerville spillet fri af Patrick Bamford, og han kunne gøre det til 2-1. Kort efter kunne danske Rasmus Kristensen og resten af Leeds juble over sejren.

Sejren sender Leeds op som nummer 15, mens Liverpool ligger nummer ni.