Sag om kontroversiel tyrkisk mål-fejring udvikler sig: Nu indkaldes ambassadør

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sag om kontroversiel tyrkisk mål-fejring udvikler sig: Nu indkaldes ambassadør

Sag om kontroversiel tyrkisk mål-fejring udvikler sig: Nu indkaldes ambassadør
Sag om kontroversiel tyrkisk mål-fejring udvikler sig: Nu indkaldes ambassadørProfimedia
Tyrkiets ambassadør i Tyskland blev torsdag morgen indkaldt til et møde i Berlin på grund af Merih Demirals ulve-fejring i sejren over Østrig i fodbold-EM.

Tyrkiets ambassadør er indkaldt til møde i det tyske udenrigsministerium i Berlin oven på landsholdsspiller Merih Demirals fejring af det andet mål i 2-1-sejren over Østrig ved EM i fodbold.

Midtstopperens fejring er blevet anklaget for at være racistisk.

"Den tyrkiske ambassadør blev indkaldt i morges", skriver det tyske udenrigsministerium i en udtalelse til nyhedsbureauet AFP.

Merih Demiral scorede begge tyrkiske mål i ottendedelsfinalen mod Østrig. Ved den anden scoring lavede den 26-årige midtstopper en fejring, hvor han løftede armene op og strakte pege- og lillefinger i vejret på begge hænder.

De to hænder i luften symboliserer ulveører.

Det er efter sigende en hilsen, som bruges af den ultranationalistiske gruppering "Grey Wolves" på den yderste højrefløj i Tyrkiet.

"Symboler fra tyrkiske højrefløjsekstremister har ingen plads på vores stadioner", skrev Tysklands indenrigsminister, Nancy Faeser, på det sociale medie X.

"At bruge europamesterskaberne som en platform for racisme er aldeles uacceptabelt."

Den tyske ambassadør i Tyrkiet har ligeledes været indkaldt til et møde i det tyrkiske udenrigsministerium i hovedstaden, Ankara.

Her skulle den tyske ambassadør forsvare Nancy Faesers udtalelser om sagen.

"Reaktionerne, som Demiral har mødt fra de tyske myndigheder, har i sig selv været fremmedhadske", lød det fra det tyrkiske ministerium.

Torsdag blev det også meldt ud, at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, lørdag kommer til Berlin i forbindelse med landets kvartfinale mod Holland.

Det opgør kan dog blive spillet uden Demiral.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) meldte onsdag ud, at man vil undersøge Demirals fejring, og midtstopperen kan dermed risikere at få karantæne i kvartfinalen.

"Jeg havde en specifik fejring i tankerne, og det var den, jeg lavede. Det handler om min tyrkiske identitet, for jeg er meget stolt af at være tyrker", forklarede Demiral efter kampen.