Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Senior vandt prestigefyldt cyklecrossløb ni gange: Onsdag blev det juniors tur

Familien Nys har med Thibaus ene sejr og Svens ni sejre nu vundet Koppenbergcross i alt 10 gange.
Familien Nys har med Thibaus ene sejr og Svens ni sejre nu vundet Koppenbergcross i alt 10 gange.Jasper Jacobs/Belga Mag/Belga via AFP
Unge Thibau Nys tog onsdag cyklecross-sæsonens tredje sejr ud af fem mulige, da han sejrede i det prestigefyldte Koppenbergcross, der er en del af X2O Badkamers Trofee-serien. I mudret omgang satte han konkurrenterne til vægs og følger dermed i far Sven Nys’ fodspor.

Cyklecross har for alvor fået sit et nyt stjernenavn. Selvom han i sine to seneste løb styrtede og måtte strække gevær, først i Superprestige-afdelingen i Overijse og senest i søndagens World Cup-løb i Maasmechelen, så satte 20-årige Thibau Nys onsdag op til flere halvfede streger under, at han er en fremtidens mand i den seværdige cykeldisciplin. 

Her sejrede belgieren nemlig i det prestigefyldte Koppenbergcross, der første gang blev afviklet i 1988. Ruten inkluderer blandt andet en tur op over de legendariske brosten på Koppenberg-stigningen i landsbyen Melden tæt på Oudenaarde. 

Dermed fortsætter Nys i sin fars fodspor, for ingen rytter har sejret flere gange i Koppenbergcross, der er en del af X2O Badkamers Trofee, end den 47-årige legende, ’Kannibalen fra Baal,’ Sven Nys. 22 år efter, at Sven Nys slog rivalen Richard Groenendaal og tog sin første af i alt ni sejre i Koppenbergcross, gjorde sønnike ham kunsten efter. 

Det var dog næsten lige så meget et trailløb, som det var et cyklecrossløb denne onsdag. En ekstremt mudret rute gjorde betingelserne svære, og det var næsten lige så almindeligt at se rytterne med cyklen over skulderen, som at se dem i sadlen. 

Det var en ualmindeligt mudret omgang cyklecross, de startende ryttere onsdag var udsat for i årets Koppenbergcross.
Det var en ualmindeligt mudret omgang cyklecross, de startende ryttere onsdag var udsat for i årets Koppenbergcross.Jasper Jacobs/Belga Mag/Belga via AFP

Derfor skulle der heller ikke meget til for at gøre forskellen, for selv de mindste fejl kunne udnyttes af konkurrenterne, og fejl var der rigeligt af i onsdagens udgave af Koppenbergcross, der samtidig var første afdeling af årets X2O Badkamers Trofee. 

Flere af de store navne, herunder den regerende europamester Michael Vanthourenhout og sidste sæsons toer i X2O Badkamers Trofee, hollandske Lars van der Haar, fik sig en skidt start på den udfordrende Koppenberg-stigning, men til gengæld var Eli Iserbyt flyvende fra start.

Den 26-årige belgier røg dog, ligesom så mange andre, i problemer og pludselig lå TDT-Unibet Cycling Teams relativt upåagtede Lander Loockx i front. Han blev dog jagtet af Baloise-Trek Lions-duoen Thibau Nys og Pim Ronhaar, og ikke længe gik der altså, før end Nys lå mutters alene i front. 

I løbet af de fem runder, der skulle køres, fik belgieren udbygget sit forspring til cirka 20 sekunder, og bag lå holdkammerat Lars van der Haar og kæmpede med Eli Iserbyt om andenpladsen. Den kamp endte den erfarne hollænder med at vinde, og dermed tog Baloise-Trek Lions en suveræn dobbeltsejr. 

Eli Iserbyt endte med at indtage fjerdepladsen foran britiske Cameron Mason, der kørte et fantastisk løb og slog selv europamester Michael Vanthourenhout, der søndag måtte udgå af World Cuppen i Maasmechelen, som blev vundet af Lars van der Haar. Da den samlede stilling i X2O Badkamers Trofee modsat både World Cuppen og Superprestige køres på tid og ikke på point, har Thibau Nys skaffet sig et fint udgangspunkt med sejren onsdag. 

Ikke overraskende er netop Sven Nys også alletiders mest vindende rytter af det samlede klassement i X2O Badkamers Trofee, hvor junior Thibau nu altså vil forsøge at følge i fars fodspor. Næste afdeling af serien venter 25. november, når der køres det såkaldte Urban Cross i Kortrijk. Inden da venter dog adskillige andre løb, herunder europamesterskaberne der i den kommende weekend afvikles i franske Pontchâteau.

Top-10 i X2O Badkamers Trofee Koppenbergcross

1. Thibau Nys, 20 år, Belgien

2. Lars van der Haar, 32 år, Holland

3. Eli Iserbyt, 26 år, Belgien

4. Cameron Mason, 23 år, Storbritannien

5. Michael Vanthourenhout, 29 år, Belgien

6. Toon Vandebosch, 24 år, Belgien

7. Corné van Kessel, 32 år, Holland

8. Thijs Aerts, 26 år, Belgien

9. Thomas Mein, 24 år, Storbritannien

10. Lander Loockx, 26 år, Belgien